SOGO + Jalan TAR = frustrated

Ina pergi sogo & jalan tar semalam
*ambil annual leave ye..

hasilnya: MENGECEWAKAN!
memang sangat tidak digalakkan untuk berbelanja di SOGO sebab salenya tak seberapa pun..
mungkin better pergi JJ or other shopping complex
sale 50%-70% sangatlah kurang..pulak tu yang dah outdated giler and size pun tak banyak
kebanyakannya 20% dan new arrival

kat bahagian budak-budak pun sama..
takde beza ngan sale-sale sebelum ini
stok yang sama
barang yang sama 
kalau nak yang baru sikit kena pilih yang 10%-20% diskaun or new arrival
bahagian kasut nike dan adidas kids langsung takde le less
bahagian baby 10% sahaja
kalau nak beli buat baju harian, boleh pilih yang 50%-70%
tapi matlamat yang p sogo tu nak beli baju raya kan..

baju ladies? erm..yang sale kebanyakannya baju nampak ketiak
kalau bernasib baik dapat sleeve 3/4
blouse lengan panjang mostly 10%-20% jer diskaunnye..
huhu sangat frust..


****


pi jalan tar cari baju melayu aisy dan huby
erm..mahal dari tahun lepas
harga sepasang min RM70  dan ke atas
sangat bertuah kalau berjaya jumpa RM70 tu kain yang elok dan berkualiti
tapi ina tak jumpa pun..
baju melayu budak-budak banyak tapi nak cari yang match dengan bapaknye susah dapat 

ina tak prefer tempah baju melayu sebab nak pakai pagi raya tu dengan p ambil gambar kat kedai je
second day pakai tshirt or kemeja je
so sgt membazir beli memahal *ini my own opinion eaa



*bagi ina, megasale ialah masa untuk ina shopping kat tempat yang offer banyak diskaun.tapi pendapat ini boleh disangkal kerana ianya terpulang kepada citarasa masing2 dan ketebalan poket masing2 
=_=



7 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

baru ingat nak gi hjg minggu ni...nmpk cam x menarik je...eemmm

QuEeN Of 2 Heroes said...
This comment has been removed by the author.
Nigina said...

huhuhu baik pergi jj kan

umie said...

ye ker? sgt la hampeh kalu gini...esok umie lak cuti nak g shopping..kalu la gitu gamaknya sale SOGO x berapa sgt..tengok jer la...hehhehe

Queen said...

dah beli siap2 hari tu di nilai 1...hee...baju lelaki kalau tak salah RM75je...ok la..dah siap...

beli jubah = RM145..pun puas hati..

ada beli lagi 2 3 helai baju kurung..dan banyak lagi kain tak berjahit..agagga..

Tapi rasanya recycle je la baju yang masih lawa2 tahun lepas punya.. Yabang tu pakai la dia baju yang shopping harituh..ok je..hihihi

Rozy said...

ina,

diskaun ni kadang2 macam tipu kan..
up rega tinggi2, pastu letak diskaun..aparaa

~~*Lady Salwa*~~ said...

Erm, baru je cadang nak pi shopping next week. tapi memang tak target nak ke sogo la, cuma cadangnya nak ke jalan TAR...

mungkin cuci mata la kat sogo tu.. hehe

nasib dah beli siap2 baju anak hari tu...

instagram adlinahomemadescrub


up