ESQ Leadership Training haram

korang tahu tak pasal ESQ tu?
hari tu tengok kat tv3, katanya haram
pastu diluluskan pulak

pastu kan kitorang dapat emel rasmi yang menyatakan ESQ ni haram pulak
siap ada surat daripada JAWI dan Mufti bagi Wilayah-Wilayah Persekutuan telah mengeluarkan Fatwa Di Bawah Seksyen 34(1)(a) menyatakan bahawa ajaran, pegangan dan fahaman yang dibawa oleh ESQ Leadership Training anjuran Ary Ginanjar Agustian dan apa-apa ajaran yang seumpama dengannya adalah menyeleweng daripada ajaran Islam kerana mengandungi ajaran-ajaran yang boleh merosakkan akidah dan syariah Islam.

dibawah merupakan surat JAWI dan warta kerajaan tersebut..bila dah mufti kata haram..so haram lah tu..

korang klik kat pics tu untuk imej yang lebih besar dan jelas


surat daripada JAWI


warta kerajaan page 1





warta kerajaan page 2


warta kerajaan  page 3




warta kerajaan page 4

3 comments:

umie said...

umie ada baca blog kawan umie gak pasal ni sb dia kerja kat mufti wilayah persekutuan labuan. umie pernah dengar ceramah Ary ginanjar time sblm ia diharamkan..ofis umie ada jemput dia...

Adlina Husaini said...

membe bgtau kat state, byk jabatan yg join esq ni..so lepas dah diharamkan, better stop kot..

Nur Hawa Mohd Zin said...

Salam kak, ada dengar pasal ni gak..kejap boleh kejap tak..ni dah kuar sijil ni sume dah tak keliru la kan...

instagram adlinahomemadescrub


up