pureen warehouse sale

 last sat ina gi pureen warehouse sale
dekat pj kilang dia
punya la ramai orang
tapi tak de la best sangat buat kita yang dah ada anak ni
tapi buat mak buyung memang best
sebab barang-barang untuk newborn baby banyak
dan murah juga lah

memula kita posing-posing dulu sambil tunggu mr daddy bersiap



so setelah mencari-cari, akhirnya jumpalah kedai pureen tu..ramai
yang best sebab ada booth heinz
boleh food testing so bagi je kat aisy makan semua then beli yang mana dia suka
pastu siap tambah-tambah lagi, buat alas perut sebelum pi lunch
ni la hasil "tuaian"



lepas tu perut dah berkeroncong
apa lagi..paling dekat midvalley tapi tak suka la pi situ
sebab luas sangat, takut satgi tak jumpa kereta parking kat mana hehehe



so pergi la tempat selalu..sunway pyramid
ina nak makan kat bubba gump tu tapi tak kenyang sangat
celah gigi je..
better pay for same amount of money but with more stuffy food
jadinya, p sebelah dia..ole-ole bali


 best juga kalau letak cenggini atas meja
tapi jenuh laa dok kawal aisy
dia minat sungguh kat lilin tu

  
tengok gambar ni
masih terbayang lagi kesegaran selepas sedutan wahhh
air ni nama dia tak silap lemongrass mojito
rasa dia macam ni:
serai(besar gile tak macam kat pasar)+daun pudina+limau kasturi+limau nipis+ais+soda
cuba la buat sendiri hehehe


we had nasi campur dan trio ole-ole bali
memang tak habis
kena tapau bawa balik hihihi

sangat hairan dengan serai yang diorang guna untuk sate lilit tu
sebab saiznya tak sama macam serai yang selalu ditanam sendiri atau dibeli 
maybe ada spesis serai lain yang khas untuk masakan indonesia kot..agaknya lah..


nak makan dengan tenang
so biarkan si kecik ni buat sepah
letak nasi dalam bekas dia
then dia pun ala-ala suap sendiri
jadi mommy and daddy can eat happily


lepas tu we all kononnya nak membeli la serba sedikit kat dalam sunway pyramid tu
tapi sudahnya si kecik ni yang over
beli apa? non adoooo


dah la stroler dia besar siot tapi tak nak naik
pegi sewa buggy tu dah le sejam 3 hengget
naik sekejap je pastu kalut nak sorong buggy tu pulak
sudahnya daddy dukung dia yang dah mengamuk nak jalan sendiri
mommy kiri tolak stroler kanan tolak buggy
langgaq habes sapa dekat dengan kami
hehehe

video

ala-ala driver F1
katanya..

12 comments:

umie said...

mcm best je tpt makan tu...hhehe

mamalieyna said...

ooh g sini eh?..kite pun plan nk g last day tu, tp terpesong g LENO sale lak..dl time g masa peknen best la sbb byk brg for new born kan..hehe..mesti ramai giler org kan..huhu..

Queen said...

pernah pergi sekali je kat pureen kat kilang2 tu..hee...azab nye ramai gile org..kadang kesian tgk mommy yang memboyong

mamamiera said...

waduh waduh.. soping sakan ye ina.. cam best je mkn mkn tu.. kat ne ae area sunway tu.. namanya ole ole bali ae..?

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnyer pi borong...kita tak pi pun sebab balqis dah besaq tak de baju untuk budak2 besaq....nak tunggu hytex kat kepon plak nanti

honeysour's blog said...

hahahaha..aisy aisy...dia dah besar la.. makin lasak la dia.. nanti jumpa ngan dani leh gengla..tgu dani besar sket hehe

Adlina Husaini said...

umie kan suka jjm..try la..best ^_^

Adlina Husaini said...

ramai la jugak mamalieyna..memang baju baby murah2..RM1 pun ada

Adlina Husaini said...

queen, mommy yg boyot2 tu semua semangat giler..kita ni pulak hati2 nak pilih2 sama ngan diorang takut terkena perut

Adlina Husaini said...

a'ah mamamiera, ole2 bali kat sunway pyramid tu

takde sakannye..skit2 je

Adlina Husaini said...

anje, yg hytex tu best eh? kena pegi jugak nih ihihhi

Adlina Husaini said...

mesti aisy suka jumpa dani
aisy ni friendly orgnya..tapi takut dani seriauu ngan lasak dia tu hihi

instagram adlinahomemadescrub


up