khas untuk aunty aisy



hihi..budak sekor ni touching pulak sebab ina tak link dia masa buat entry pasal kawan2 yang mendoakan aisy tu..

babe, of course la hang punya takde dalam list tu sebab yg tu dedicated specially to all my online friends who sincerely prayed for aisy healthiness

nama dia ni farah alwani bt sha'ari (hambek ko,full name terus)
dalam keluarga, ina yang sulung then farah, fauzan dan fatin
dulu geng bergaduh ina zaman kecik2
la ni geng meluah perasaan hihihi

dia ni belajar lagi, final sem kat kolej KPTM cheras (area shamelin tu)
umurnya 22 thn..(dah tua weh tapi dok perasan muda gitew)

dulu-dulu, masa dok dating ngan daddy aisy, dia la tukang cover line hekhekhek

weekend je, pon ponnnn sampai dah si kancil depan umah..lega tau every week dia mai, at least ada la bibik di hujung minggu kehkehkeh

dia pemalas nak mampos..kalau balik cuti sem sure mama ngadu tak nk buat keja umah..
tapi kat umah ina, dia lah yang rajin ngasuh aisy, anak menakan kesayangannya..and yang paling best ada satu malam tu, ina dgn husband sama2 flat, sambil tengok berita jam 8 tu terlena..aisy pun tido..

bangun je dah terhidang telur sambal dengan nasi..wkakakaka bahagia gila bangun tido ada makanan =D

anyway budak ni pandai masak..untung betui aku ada adik sebegituwww

satu lagi, english vocab dia sangat power =D

farah thanks a lot..u really helping me in raising up aisy..

million thanks for creating a really nice video of aisy masa dia baru lahir dulu..sampai la ni aku rajin tengok balik video tu..and nangis sob sob hihihi touching sebab aisy dah besar..

doa aku,hang grad with flying colors and allah bless u in whatever u do..even though i never said this but here proudly announce

IM REALLY PROUD HAVING U AS MY SIBLING AND I LOVE U SO MUCH DEAR SISTER!!!

32 comments:

Ena said...

ha.. hambik!! terus n3 khas buat farah ye ina.. hehehe..
sonok la ada adik camtu.. pandai bawa diri & tolong apa yg patut kan!.. leh ajak selalu la.. mesti asiy besar nanti manja gak ngan aunty nye tu..

Ibu Ayra said...

nami, teringat zamna muda2 dulu...time nami n farah dok kat rumah makyah... sat ja, nami dah kawen n dah ada anak...farah pun dah 22 thn....cepat sungguh masa berjln...

sekamar rindu said...

salam...

saya gembira baca entri ini...

sejujurnya adik farah sangat membanyak membantu...

moga beliau cemrlang dlm pengajiannya..amin.

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah siap ada entry khas lagik...mesti terharu auntie nyer tu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sama gaklah..dulu Lily pon masa kecik2 selalu gaduh ngan adik2..Skrg dh besar2 ni tmpt utk meluahkan perasaan..Klu teringat Zaman muda2 dulu..rasa kelakarkan...

Best ada adik cam ni..sgt caring..Aisy besar nnt mest rapat ngan Aunty dia ni kan..

umie said...

hehehe...cutenyer adik ina...bestkan kalu ada adik..boleh tolong..umie lak anak bongsu..yang adanya anak saudara ngan cucu sedara jer..dulu kalu wat sesi meluah perasaan ni kat anak saudara je la...beruntungkan kalu dapat adik mcm tu...

**ina..ni nak keluar topic jap..kawan umie suh tanya..yang kos rawatan kat KPJ tu agak² brapa yer..kawan umie ingat nak bawa anak dia ke situ sb anaknya ada masalah kahak gak..

Redbloodsnow said...

comey ah adik...weewiitt :)

fisa othman said...

heehhehe mak menakan kesayangan aisy la ni ye..
wish u all d best farah...:D

Lady of Leisure said...

wah entry khas gitu... heheheh... sebut sambal telur tu teringin lak i heheheh

Adlina Husaini said...

ena, a'ah memang selalu ajak dia mai umah hihi

Adlina Husaini said...

kak long, really miss all those moments..igt lagi inciden adi yg kena heater tu..anyway where's he now?

Adlina Husaini said...

sekamar rindu, terima kasih bagi pihak farah atas doa utk kejayaannya..terima kasih byk2 =D

Adlina Husaini said...

anje, pandai akish sebut terima kasih ek..nak kena ajar aisy juga nih..

Adlina Husaini said...

a'ah lily, zaman bebudak dulu memang team gaduh punya..bukan gaduh sikit2..masing2 ada taekwondo..memang guna skill habis2 ahh hihi..mai dah dewasa ni dah lain..dah matang kan..

Adlina Husaini said...

umie, kiut ke? hihihi maceh..

anyway pasal kos tu ina dah komen kat entry latest umie

Adlina Husaini said...

cik merah, awak lagi kiut!! anyway,thanks ek sure kembang hidung tuhh org dok puji

Adlina Husaini said...

kembang hidung farah

Adlina Husaini said...

yer fisa, memang fav aisy..aisy kalau nampak dia mai umah..tersengih sengih dah dia nampak geng main dia..

budak mana dekat ngan aunty dia sure tak bagi punya, merajuk..

Adlina Husaini said...

lady, sambal telur belah utara sedap kan..pedas pedas manis gitew..

unlisted_one said...

haha,..dapat entry khas trus aunty aisy tu ye. sweetnya!

farah said...

hahahaha
seb bek aku pakai lens yg cantik tu
klu tidak dah merembes2 dah neh
muahahahahhahha

LOVE U TOOOOOOOOOOOO MUMMY AISYYYYYY!! <3

sI tEDI said...

i lapp yu too!:)

Pikaliciou5 said...

peh! terbaik. hehe.
along saya tak buat entri pasal saya pun. =____="

mamalieyna said...

hai ina..singgah testing bukak comment box kt umah lak..herm..lmbt sket, tp still boleh..cuma kalo nak lg fast, tukar setting..comment box ni kpd pop-up window..

cek kat..'setting', then 'comments', then bahagian 'Comment Form Placement'..pilih..jns..Pop-up Window..try eh! ^_^

Adlina Husaini said...

unlisted, saja je..touching lak dia tu kan..

Adlina Husaini said...

tedi, lap lap u.. =D

Adlina Husaini said...

pika, cuba wat touching2 mcm farah..sure along pika do da same =D

Adlina Husaini said...

mamalieyna, ive done it..tq so much muahmuahmuah =D

Ibu Ayra said...

nami, adi skrg kat johor... dia dah kawen n dah ada baby... masa wedding kak long dulu dia balik... bulan depan dia nak balik rumah makyah, bwk blk wife n anak dia....insyaallah mama nak buat kenduri doa selamat sket on 7th may...kalau kat jitra, mai la no...kenduri kecik2 ja

Miss Wanie said...

@pika : she's my sis la..
cannot share2...
haipppp!! :p

Pikaliciou5 said...

farah: buwekkkkkkkkkkkkk! xP

Adlina Husaini said...

insya allah..7hb tu birthday fauzan =D

nami balik sana bulan 6, nak buat akikah kat aisy..nanti nami habaq tarikh, tak sure lagi which date yg sesuai tapi yg pasti masa tu tengah cuti sekolah..jemput naaaa

instagram adlinahomemadescrub


up