tokey taska bayi mati tercekik fish ball tu, ko tunggu!!!


kesal!!!
sangat kesal!!!
kenapa bayi seusia 9 bulan diberi makan
makanan pejal, keras, kenyal???
baby tu bukan ada gigi pun weh
apasal la bodo sangat nursery tu
bukan bodo, tapi cuai, lemau, lembab

dan disebabkan malas macam lembu tu, satu nyawa melayang
nyawa weh!!! bukan ada galang gantinya
aku emo, sangat emo
memang kematian ketentuanNya
tapi cara kematian tu menunjukkan
tokey nursery tu makan duit haram!
duit mak bapak p keja penat2 nak bayar kat tokey tu
tapi yang dapat, mayat anak sendiri


kenapa tak suapkan bayi kecil tu
kenapa dibiarkan makan sendiri
9 bulan reti apa?
setahun pun belum tentu reti makan sendiri
kenapa?????????????????????



terharu
bengang
kesal
kecewa
sedih
marah
maki hamun
.
.
.
.
tapi tak boleh dah nak dikembalikan anak tu..

aku emo sebab aku pernah tengok sendiri baby yang meninggal sebab tercekik susu
pun kat nursery dan kes tu tak setel2 lagi
masuk metro,last year kejadian tu
anak kawan aku sendiri
so secara tak langsung aku leh bayangkan macam mana baby yg tercekik fish ball tu

bodo bangang!!!

aku risau sangat, penjaga aisy nak jaga dia sampai bulan 7 ni ja..dia nak kawen
aku kena cari penjaga baru tapi susah dah nak dapat
solution yang ada nursery yang berlambak kat putrajaya ni
tapi yang pasti aku takkan hantar nursery kat palace of justice
tempat di mana anak rakan aku meninggal tercekik susu tu..



ya allah, kami ibu bapa yang bekerja..tak mampu nak jaga sendiri anak kami kerana keluar mencari rezeki, kami serahkan padaMu Ya allah..jauhilah anak-anak kami dari mala petaka dan mara bahaya ketika mereka jauh dari sisi kami..jagalah mereka Ya Allah, hantarlah malaikat-malaikat Mu untuk mengawasi mereka Ya Allah..amin...

19 comments:

SiTi said...

OwHH kES Tu AnAk kWAn Akk Ekk...Akk LeH BGtAu SiTI X MaNa NuRseRy Tu..lEh lAa ct bErjAgA2

umie said...

biar betull..jahatnya org tu...org tu x berakal kot..

Adlina Husaini said...

siti, as ina mentioned, nursery kat palace of justice..tp yg current ni ina tak pasti da same operator or not..

Adlina Husaini said...

umie, ina tak sanggup nak post pic bapa malang yg tengah dukung mayat bayi dia yang siap dikapankan tu..ada kat dalam paper hari ni kalau nak tengok..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily pon terkejut..
Baca newspaper pg td..
Umur 9 bln bg mkn Fishball..
Klu ye pon potonglah kecik2..
Ni x ..fissh ball tu di belah 2 jer..
Mmg x berakal..

Adlina Husaini said...

lily, 9 mths tak leh makan fish ball lagi kot..even kecik2..sebab tak mudah hadam..bukan tak berakal tu lily, tapi malas nak remeh2..
jaga baby remeh, kena byk tumpuan dan perhatian..
depa tu malas la tu, takpun nak kaya cepat, pengasuh tak balance dgn bilangan bdk2 kot..

NuZuL said...

nursery tu careless, msti depa xjg betol bebudak kat stu. kalo anak aku kat nursery tu, on de spot aku tukar tmpt lain. Kdg2 aku tgk ade sesetengah nursery dok pulun jg rmai bebudak, tamak,boleh ke depa giv 100% at-10-tion kat bebudak nih..

Adlina Husaini said...

ko igt dak kes anak adel tercekik susu?aku terbayang lagi muka anak dia masa kat hosp tu..

aiDieNa said...

Berat mata memandang.. berat lagi bahu yang memikul kan.. :( Entry ini mmg mengundang emo!

lin said...

adlina, u tryla hantar anak kt cendekiawan educare presint 18R12.i think kt situ ok..teacher pun ramai.

NuZuL said...

aku igt, aku bc kat metro, tp dat time aku xjoin MOF lg. sian adel. N now die sgt berhati2 bile nk anta anak kat nursery.. fobia babe...

QuEeN Of 2 Heroes said...

tu la kak...sy pun cam pelik gak..asal la baby 9bln bg mkn fish ball??? darwish skang ni pun mkn bubur lg..x ready lg nak mkn nasi cam kite2 ni...huhu

mamamiera said...

betol tu..
spatutnye.. kalo dah tugas jaga baby, mesti tahu perihal baby..

sI tEDI said...

yup! kita yg mendengar dan membaca berita mempunya perasaan yg terlampau2 kesal dan sedih, bagaimana pula dgn ibu dan ayahnya?

Adlina Husaini said...

nuzul, depa ni tak tau ke yg depa jaga tu amanah yang sgt besaq...lagi besaq dari kerja PM

Adlina Husaini said...

queen, akak la ni dah tak blend sbb aisy memang tak nak makan kalau lembik2..mula2 risau juga so solutionnya, akak buat bubur nasi, masak dengan air yang banyak dan api perlahan..

dekat 20 minit juga lah utk segenggam beras tu masak dengan lembut..but dgn cara tu nasi akan ada texture tapi bila anak kita kunyah dgn gusi sure akan hancur

Adlina Husaini said...

mamamiera, bila RM mengaburi mata..

Adlina Husaini said...

tedi, like kawan ina tu..masa dia teman mayat baby dia kat hospital, ina tgk dia macam hilang arah..pandangan kosong dan takleh nak cakap apa dah..pegang yasin pun terketar2..kitorang yang pegi melawat tu nangis gile tgk muka mayat baby tu, muka org tercekik..

cuma baby ni tak de dosa..walau pun nampak mcm biru dan lidah terkeluar sikit tapi tetap tenang wajahnya..

takziah utk mak ayah baby yg meninggal tu..hanya allah je yang tahu apa depa rasa..

HaiRe said...

aku pun ada hantar anak aku kat taska... aku dah sound, jaga anak aku bebaik... kalau kena kat aku... aku balik dengan molokov cocktail aje... bior terbakar taska tu...

tapi taska tu, sebelah rumah aku plak... hmmm nanti terbakar jugak aku jugakk... susah la kalau taska sebelah rumah nie...

senang crita, sebelum kena pada diri kita sendiri, hari hari kita tanya aje dekat org taska tu...

macam polis interrigate penjenayah... hari hari wife aku tanya... mesti org taska tu boring... nak buat cammana dah sayang anak...

panjang bebenor plak komen...

instagram adlinahomemadescrub


up