semalam ku bermimpi mengandung lagi!


pic:google

semalam..tidurku tak lena..
ku bermimpi..
mengandung lagi..
kali ini bayi perempuan..
ku diperlihatkan rupa parasnya..
ku nampak tapak kakinya..
ku nampak wajah putih mulusnya..
ku nampak rambutnya lurus lembut berolak..

pelik..
tapi bahagia..
walau ku BELUM BERSEDIA..
menimang cahaya mata..
cukup sekadar anak teruna yang ada..
yg penting IUD tahan 3 tahun lamanya..

suamiku?? hanya tertawa
dia ada bertanya..
adakah aku berfikir utk menambah anak kedua..
oh tentu sekali tidak jawapannya..

mimpi..
mainan tidur sahaja..
namun sengaja ku google cari maknanya..
katanya boleh membawa rezeki besar..
namun semua itu hanya ramalan belaka..
segala di dunia..
allah yang punya..

23 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bteul tu kan..
Lily selalu dgr gak family lily ckp lah..
klu kita mimpi mengandung..
makna nyer rezeki besar akan dtg kpd kita..Hmmm..ntah lah kebenaran nyer.. :)
Mimpi maianan tidur..

mamalieyna said...

mimpi mainan tidur..
tp kebetulan yg mungkin menjd kenyataan..
moga2 bertmbh2 rezekinya ye..
amin... ^_^

mamalieyna said...

haaa..kan dh pantas sesi komen-mengomen..best sket..hehe..

Adlina Husaini said...

eh ye ke lily? wah kalau benar bagai tafsirnya seronok2..mana tahu ada rezeki lebih boleh wat kenduri hihi

Adlina Husaini said...

mamalieyna, ini hasil dari tutorial awak..thank a lot =D

ina risau jugak ni..period dah lewat 3 hari..kalu betul mengandung lagi uwaaaaaaa

misha.w said...

kalau tertambah jadi dua, ape salahnye. misha nnti dh plan nak 5 org. tp tatau la larat ke tak. planning je dulu. hehehe

QuEeN Of 2 Heroes said...

sy pun pernah mimpi cam tu...
baru tau ramalan mimpi tu dari entry ni...tp tu ramalan je kan...

aiDieNa said...

Wahhh... pandai awk bermadah berhelah.. hehehe.. anyway sedap puisi mimpi awk tu.. tambah sorang lagi pe salahnyer kan.. ada lar hero tu teman bermain..

Ibu Ayra said...

owh, nih la mimpi yg nami kata baby mcm rambut ayra tu yer... mudah2an adala rezeki besar yg akan datang, insyaallah....

fisa othman said...

wah!!! seronoknya kalau pregnant...lagi seronok dapat baby girl...:P hehehehe tak per la mimpi tu kan mainan tidor saja...:D eh teringin nak bg irfan adik...hehehe

mamamiera said...

yeke...
org ckp mimipi baby ni akan dpt/ tmbah rezki.. x smestinye dpt baby.. mungkin dpt duit.. hahh nak gaji dah kan.. @pon ade org nak kasi ape prezie or else..

tp zai dulu bile mmpi baby, mmg zai pegnen.. smpaikan bb yg 1st baru 5 bln zai dah mimpi baby lg.. rupanye mmg pegnen lg.. hah amik lah rezki setahun satu.. ;) alhamdulillah.. cukup sudah.. ;p

AYU said...

ala..adlina..apa salahnya kalau dapat baby lagi pun...setiap anak yg dikurniakan Allah itu kan rezeki namanya...hehe...

Miss Wanie said...

errk...
oh my.....
abes laa aku nak kepung dua-dua...

-.-"

Lady of Leisure said...

malu nak cerita tapi nak cerita jugak hehe... i mimpi mengandung 2-3 hari lepas hehe... masa tu dah 7 bulan... rasa seronok sangat walau hanya dalam mimpi.. :)

Adlina Husaini said...

5 orang misha? wah very super woman..ina nak 3 je tapi buat masa ni biarlah aisy sorang dulu..

misha, pape pun tunggu cik abg pindah semenanjung dulu na..sian ina tgk misha mengandung sesorang tanpa suami di sisi

Adlina Husaini said...

nad, kalau benar bagai tafsirnya, alhamdulillah..

Adlina Husaini said...

aidiena, bila jiwa kacau mula la nak bermadah helah hiihhi..

Adlina Husaini said...

kaklong, kalau tafsiran yang menjadi realiti takpa..takut mimpi tu pulak..adeh haru

Adlina Husaini said...

fisa,eh kalau dah ada kemahuan tu..teruskan je =D

Adlina Husaini said...

adeh zai, mimpi jadi realiti ke?? huwaaaaa takutnyaaaa

Adlina Husaini said...

ayu, memang anak tu rezeki kan..ada yang susah nak lekat walau mcm2 usaha dan duit dikeluarkan untuk dapat cahaya mata..

tapi ina buat masa ni tak ready lagi..tu yg takut benauu kalau mengandung lagi nihh

Adlina Husaini said...

wakakaka..abeh la hang kalau betui!!

Adlina Husaini said...

lady dear, buat apa nak dimalukan..mempunyai anak impian setiap pasangan suami isteri..

ina doakan mimpi lady jadi kenyataan, aminnnnnnnnnn =D

instagram adlinahomemadescrub


up