aisy, awak terlalu berani

biarlah gambar yang berkata-kata..













pic kualiti kureng sebab snap dengan kamera hp ja..
ina gi toilet jap, tepi tangga tu je..gi basuh tangan..lepas pakaikan dia dryper..baju dgn seluar belum lagi..ina rasa dalam 10saat je kot..sebab tahu aisy la ni lasak..tapi tak disangka sangka dia berani panjat tangga..

bawa mengucap ina..melalak dia bila ina angkat..akhirnya tewas jua dengan keazaman dan kesungguhan dia memanjat anak-anak tangga tersebut tanpa rasa goyah walaupun pada hakikatnya, dia masih belum teror berjalan..

bermula dari saat itu, ina dah tak biar dia unattended even nak gi toilet ina bawa juga dia..

mungkin dah lama dia aim nak panjat tangga tu namun berjaya dihalang oleh mak ayahnya..tapi hari tu, dia berjaya mengambil peluang yang ada..tengok lah gambar terakhir tu, ada senyuman kepuasan disebalik pacifiernya

19 comments:

Ibu Ayra said...

alahai aisy....nasib baik tak jadi apa...kusss semangat.... btw, congrats sebab berjaya memanjat tangga tu dgn jayanya.....

honeysour's blog said...

huiiii..terer betuiii...
seb baik takde ape2..
aisy aisy...hang ni la....
hikhikhik

dtg umah anti ari tu pun bukan main lasak dia...:)

mamalieyna said...

aiyak..bahaya ni aisy..huhu..kena pantau selalu la nih! tokleh biar main sorang..bhy!

Adlina Husaini said...

hihi nanti akan nami sampaikan ucapan tahniah kaklong utk dia ^_^ mesti dia suka

Adlina Husaini said...

honeysour, tu la kita anak teruna..bersiap sedia laa nanti dani nak meneroka dunia..kita jenuh bersilat dgn depa

Adlina Husaini said...

mamalieyna, tu la pasal..diam dia berisi sebenarnya..nak p cari safety gate..hari tu tgk time tak sale RM2++ ayoo kena beli 2 unit..nak tunggu sale bulan 6 ni..sementara tu letak kotak besar berisi batu depan tangga..tak leh naik dah hihi

QuEeN Of 2 Heroes said...

sama la ngan darwish tu..suka sgt panjat tangga....

fisa othman said...

aisy!!! awak memang berani...aunty suka...hehehehe...gud boy...:D

nampaknya aisy ni suka explore ni ina..ermmm kena bersedia la tenaga dan kudrat bila dah dapat kaki nanti...:D

mamamiera said...

uisshhh.. kena slalu tengok2 nih.. jgn biar dia naik sendirian.. pastikan mata mama n ayahnye slalu tngok aisy ye.. ;)

Miss Wanie said...

hahaha!!
dats my anak menakan
srupa tarzan dah haaa buaih!
hesshhh -.-"

azimah said...

sama la macam arissa.. memang pantang lepa ja.. tau2 dah sampai atas..

kami sekarang block tangga guna bakul luandry isi baju2 bg berat.. haha.. lega la sket dia dah xpanjat dah 2 3 hr ni.. nanti kalo dia dah pandai discover that basket tu bleh di remove, abis laa.. kena pk idea lain la nak block ;D

Lady of Leisure said...

kita yg menengok dia naik tangga pun naik seriau kan hehehe

Adlina Husaini said...

nad, depa memang curious nak explore tangga kot..dok tgk kita naik turun naik turun..

Adlina Husaini said...

fisa, irfan gitu tak?? takut juga kalau terover aktif

tapi tengok pada cara tu memang kena bersiap sedia la jugak..la ni baru dok tak tih tak tih pun merata pelosok umah dia jelajah

siap tepuk2 tangan lagi kalau dia berjaya discover sumthing new

Adlina Husaini said...

mamamiera, baek!!!!

thanks peringat kat ina =D

Adlina Husaini said...

babe, nih entry berani mati..kalau tok mama dia baca entry nih mampoih aku kena pelangkung

silap2 kena hantaq balik jitra

Adlina Husaini said...

lady, betui la..bila i baca balik entry ni..masya allah kalau jatuh macam mana agaknya..ya allah, minta dijauhkan aminnn

Adlina Husaini said...

imah, add try letak bakul b=penuh dengan baju macam imah buat..

tau dak apa aisy buat bila dia tengok bakul2 tu?

dia p tarik bagi jatuh supaya ada laluan dia nak panjat hihihi

Miss Wanie said...

dah tgk dah pon
depa gelak dlu seblum nak geleng2 pala

mama ckap neh gara2 ang bela hamster dlu
aisy dah buas macam hamster tu
diam bila tdo je

hahahahahahahahahhahaha!

weh.. aku nak dpt anak menakan baru ka? haiyohhhhhh...
sabaq dlu... penat jaga tarzan tu, nak jaga jane pulak nanti.. aiyohhhh

instagram adlinahomemadescrub


up