cemburu bertakhta di jiwa ceeewwah


lately ni
aisy cukup rapat ngan daddy dia
daddy masuk toilet, dia jerit sambil ketuk pintu 
UKA!!!

kalau dia tengok mummy dia lentok kat daddy
confirm dari jauh dia dah jerit
pastu datang dekat mummy and tolak muka mummy
selagi mummy tak move
selagi tu la dia dok tolak, cucuk, cakar, tarik rambut mummy

cemburu agaknya
tak kasi mummy manja2 ngan daddy dia
kena dok jauh2
kalau daddy dia peluk2 mummy
dia tolak mummy sekuat hati dia
then dia pulak peluk daddy
tak kasi ruang kat mummy lansung

kekadang seronok mengusik dia
saja je nak buat dia jeles
tapi jauh di sudut hati..
rasa lega sangat sebab dia rapat ngan daddy dia
sebab lepas raya nanti
ina kena tinggalkan dia atas dasar kerja
kena gi kursus DPA
35 minggu rasanya
boleh balik hari sabtu atau hari ahad
tapi ada juga modul yang tak boleh balik langsung
tak leh contact langsung

adeh..
susah hati
kecut perut rasanya
sebab makin dekat dah bulan 10
tak bersedia tuk tinggalkan kedua-dua pengarang jantung mummy ni
tapi apakan daya
mummy tak leh menolak
nanti lambat la mummy sah jawatan
lambat la mummy nak ambik PTK
lagi la lambat naik pangkat ngeh ngeh

aisy, 
mummy rindu kamu
^_^



23 comments:

Adlina Husaini said...

tu pic lama..gambar baru tak upload lagi..mummy tengah penyakit M

mummy-aulia' said...

bergenang air mata..tringat kat aulia' jugak.huhuuu..dah la dia pun makin manja ngan aku la ni..mlm2 nk tdo mesti nk dgr suara aku.pastu mesti bgn cari nenen.aduhh..camne la nnt.sgt2 x bersedia..ina, nnt kita nangis rindu sama2 k..hehehe

mrs.ecam said...

hahahha...cumelnyer die...x bg mummy manje2 ngan daddy ek...tp bab kne tnggl tu...huhuuhuh simpati aku kt ko...tp xpe...demi tugas aku doakn ko tabah....

Adlina Husaini said...

yup, aku tau hang pun susah hati jugak..tambahan lagi hang breastfeed, lagi laaa erat dan rapat.

dekat2 nak p dpa nanti kita dah kena kuatkan hati dan tabah

nanti kita sama2 akan selalu bengkak mata menangis tingatkan hero dan heroine kita kan..

tapi syukur sebab kita dekat jugaklah..aku tak leh bayangkan pada yang dok jauh2..lagi la susah nak jumpa kan..

Adlina Husaini said...

mrs ecam..
tu la weh..hang pun mak jugak..mesti hang boleh rasa apa yg aku rasa kan..

pasrah je lah weyh..nanti mesti blog aku penuh ngan entry rindu rinduan sendu sedan huhu

Ena said...

teringat pulak kat kawan ena.. sama la p kurus tu.. bila balik anak dier tak nak g ngan dier.. asyik dok berkepit ngan papa nya saja.. jenuh pulak dier nak tarik perhatian suh p nga dier semula.. merajuk la pulak!.. kecik hati agaknye ditinggalkan lelama.. tapi kan anak dier memg rapat ngan suaminya.. sama mcm aisy.. ;D

umie said...

alahia..aisy sekarang dah fhm ek..cemburu gitu..hhehehe...

NuZuL said...

ala babe, nmpknye geng pasar tani aku makin kurang ar.. ko jgn post lg bab2 DPA nih.. nnt mood keje aku down gitu... sob3

Adlina Husaini said...

ena, tu common probs yang dialami lepas balik DPA. kawan ina pun sama..anak dia tak heran kat dia pun..dia yg gegeh nak tarik perhatian anak dia..

sedih sungguh masa dengar citer dia..hiba dowh..

Adlina Husaini said...

hehe itu lah aisy wahai aunty umie..dah besaq pun dia..tak leh tengok pintu terbukak, lepas ke jalan.

Adlina Husaini said...

nuzul, tu la..nanti takde dah geng nak bergosip dan melepas perasaan masa kat intan tu huhu

NOORWAHIDAH MOHD RIDZUAN said...

WAH..PEGI KURSUS TU MMG NAMPAK NAK NAIK PANGKAT TU..NGEH..NGEH..INA KENA KORBAN LA.JAUH NGN AISY.PASTI RINDU !

alfa juliet said...

ni mesti hussain yg selalu ada dgn dia kan kan..hehehe...
baguslah mcm tu...nanti senang kalau ina takde...kalaulah sy yg outstation mcm ina, adoiii mesti pening pale makcik ni....

mamamiera said...

la yeke.. sian mommynye ae..
same lah cam heqal nih....
kalo heqal ni nk mommynye je.. kalo ayah pelok mommy kemain dia jerit2 xkasik.. tolak2 ayah lg.. samelah tu ngan aishh..

Lady of Leisure said...

anak manja daddy la ni ek hehe

Nia said...

uii..seropa dengan si Diha ni. Dia boleh datang dari jauh semata-mata nak interframe..cit..lps tu nangis2 kalau kami buat derk aje..hehe

Entri Terkini: Anti-Perempuan

Adlina Husaini said...

wahidah, kalau tak p within 3 years, buhbye gomen hihi..ni my 2nd year dah..

Adlina Husaini said...

a;ah la alfa..memang dia kerap ngan daddy dia sebab memalam customer datang umah wat treatment muka, body bagai..dia akan dok ngan daddy dia kat bawah..

ina turun dia dah tido

Adlina Husaini said...

hehehe mommy utk hekal sorang!! daddy cari mommy lain opssssss kihkihkih

Adlina Husaini said...

gitew lah lady ^_^

Adlina Husaini said...

alah maknye, diha mesti berlakon je tuh..nangis buat-buat..macam aisy gak..nak tarik perhatian

Ili said...

selamat berjuang!
heheheheeee

Adlina Husaini said...

thanks ili =D

instagram adlinahomemadescrub


up