dinner kami semalam..

suami " b, balik sharp eh..mlm ni kita gi dinner "
isteri " wah! wokeyyyyyy "

debussshhh tepat jam 5pm terus punch
fetch aisy yang tersengih-sengih depan pintu tunggu mommy dia

alamak, lupa nak defrost ikan aisy..
nak letak apa dlm bubur nasi dia???
apa lagi kalau bukan isi ayam bakar yang ditumbuk hancur masuk dalam bubur
wah, 1st time aisy makan ayam bakar nehh

semangkuk licin dia balun..
siap2, lepas maghrib kuar gi makan

suami " pilih la tempat mana yang tingin eh "
isteri " erm..sok keja, tak leh balik lewat..bangi je lah "

plannya nak makan chinese food tapi restoran makanan cina muslim kat bangi tu belum buka lagi huhuhu sedihhhhhh

suami " saba' nak? "
isteri " nak patah balik cyberjaya? takut tak sempat "

aisy dah lama tido atas riba..
solutionnya, San Francisco je lah..

lambat beno makanan nak sampai..so apa lagi, jadi camwhore le



terima kasih ya allah, kerana aturanMu kami dapat bersama


we had coke, ice mango, beef steak and pizzaido
mr daddy suruh order ice cream tapi tak nak sebab nak buat sendiri green tea ice cream with red bean (
lady, thanks for sharing red bean paste recipe)


aisy tidor dengan nyenyaknye..


elok je kitorang habis makan, terus dia terjaga..haa melilau mata dia scan restoran tu..hihi..
.
.
.
.
.



KAMI =D




maybe ada yang akan berkata, alah itu pun nak cerita
bukannya hebat beno..

takde pun candle lite dinner
or dinner kat tempat yang ekslusif..
simple je..
tapi ina tetap menghargai
effort si dia utk meraikannya..

terima kasih yang..

23 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

setuju2...ngan ayat2 hijau kat bawah tu...yg penting dia ingat kite...kan3... ^_^

NOORWAHIDAH MOHD RIDZUAN said...

sekadar makan kat luar pun dah cukup tuk bgtau dia sayang kat kita.sebabnya? lelaki ni kurang dia punya romantic sense.kita ni klu hubby ajak tgk wayang pun dh srnok gila2.dlm hati ada taman ! :-D

sI tEDI said...

keluarga bahagia...

:)

nasib baik x close up gambau makanan.

hik hik hik..

ngah lapau ni!

Nor Aishah said...

dinner ngan family ni walaupun kat gerai biasa akan membuatkan kasih sayang yang ikhlas terhadap pasangan..

mummy-aulia' said...

mak aku call tu hampa baru balik makan ka?mak aku kata aora sen cam baru bangkit tidoq ja...
fon call from mak aku tu mewakili aku sekali tau..mak aku tu cbuk je nak kol hg..hihiihii

smms said...

im hepy 4 u ..

mamalieyna said...

ok sangat apa, g dinner..berduaan lagi..(sbb si tecik tu sleep kan..hehe), kira romantik aa tu, meraikan hari yg penuh bermakna buat kita! ^_^ so sweet apa!

Adlina Husaini said...

ye la nad, even awak makan kat baskin robbin and noodle station jer tetap buat awak terharu kan kesungguhan si suami nak raikan hari jadi awak..

alhamdulillah, insya allah kita akan sentiasa dalam kategori isteri-isteri mudah redho dgn pemberian suami..

Adlina Husaini said...

noor!!! kita sama!!!!!

sebut tgk wayang ni, dah lama gile kita tak nonton..dah setahun lebih..meaning, sejak kelahiran aisy..huhu

tgk dvd je..tu pun byk lg yg tak tgk..tak sempat..ada kesempatan je terus zzzzzz..

Adlina Husaini said...

tedi, tau..lapar eh..

tu yg edit gambar bg blur2 sket kat makanan tu

satgi buat org terliur, berdosaaaaa hihih..

Adlina Husaini said...

nor aisyah,terima kasih =D

kita suka makan kat gerai..sejak couple dgn huby dulu2, belajar lepak2 and layan stall..sedap sebenarnya makanan gerai ni..murah pulak tu..

tapi sejak mai dok putrajaya ni mana ada dah..

kalau nak jugak merasa, kena p bangi and kajang..tu pun tak berapa tau sgt..

adakah org2 di bangi dan kajang yg tau gerai2 best???

Adlina Husaini said...

su, masa tu baru nak p..

a'ah sora usen memang stim dlm phone..tu yg masa couple boleh bergayut berjam-jam wakakakakaka

aku terharu sgt2 weh mak hang tepon tuh..sgt terharu..bila bzday dia eh? aku akan pastikan ada hadiah utk dia =D

Adlina Husaini said...

smms, thanks so much dear frend =D

Adlina Husaini said...

mamalieyna, btui jugak ek..berdua sebab aisy tgh tido

macam tau2 je nak romantik2 dgn daddy dia..

thanks eh mamalieyna, tak terfikir pulak kita..hihihi

Lady of Leisure said...

such a happy family... i tumpang gembira tengok.. hehe.. btw, hope u ll like the red bean paste.. :)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tak pernah makan lagi kat San Fransisco....hehehhe lalu jer selalu nampak kat bangi tu

umie said...

xyah kisah sgt ngan apa org lain kata..yang penting kita yang merasi kemanisan saat makan bersama suami walaupun dalam keadaan yang sederhana dan yang paling penting ada org yang ingat...org tu ada ker? hehhehehe...muaah..muaahh..kat aisy yer...

Mama Hanim said...

peduli apa org kata, janji kita hepi n bukan bt benda yg salah kan..

ok la tu, org lelaki kan susah nk show feel dia.. bila dia bt something utk kita tu dh kira sgt bagus la..hehe..
--pendapat saya la..

Adlina Husaini said...

lady, thanks again =D really love it dear

Adlina Husaini said...

yanie, y not give a try and share ur exprience with us =D

Adlina Husaini said...

umie, lg simplel lg selesa =D

Adlina Husaini said...

mama hanim, pendapat awak rasanya sgt tepat menggambarkan lelaki2 malaysia khususnya lelaki melayu yg masih tebal dgn adat budaya bila bercakap tentang hal romantic =D

Ena said...

Betul tu ina.. kat mane tempat tu tak penting.. yg penting ingatan & usahanya memperingati hari istimewa si isteri..

pandaikan aisy tu.. dah siap makan baru dier bangun!..

baik punyer kasi cannnn.. heheh

instagram adlinahomemadescrub


up