PTD arwah norhashimah wahid

buat temanku
Almarhum Norhashimah Wahid
hari tu saya ingat lagi
awak nampak sugul
saya tanya kenapa
awak tak sanggup nak tinggalkan anak kecil awak
untuk ke kursus tersebut

saya nasihatkan awak
ambil lah cuti
enjoy hari-hari cuti tu
dengan anak kecil awak
dengan suami awak
sebab masa kursus nanti
susah awak nak balik
weekend pun belum tentu boleh jumpa keluarga awak

pagi tadi terdengar pengumuman
menyebut nama awak 
telah menemui ajal 
di sana

terkejut.sedih.marah.
semua berbaur rasa
tahlil di bahagian awak pagi tadi berlangsung
dalam keadaan sayu dan pilu

awak
saya sedih sangat
bila saya baca berita semalam
sampai begitu sekali layanan mereka ye

bersemadilah awak di sana
amanlah awak sehingga dibangkitkan semula
buat suami awak, tabahlah menghadapi kehilangannya
curahkanlah sepenuh kasih sayang
buat puteri tunggal kalian berdua
yang menjadi bukti kasih sayang
dan cinta yang tidak berbelah bagi
walau kalian kini
berbeda dimensi

al-fatihah untuk arwah..

****

gegirl, session ina seterusnya lepas diorang balik dari kursus DPA ni
dijangka bulan 10 nanti
takut sangat lepas jadi macam nih






17 comments:

fisa othman said...

al fatihah...sedih juga fisa baca dalam paper tadi..:(

Ain said...

al-fatihah....

moga roh arwah dicucuri rahmat allah...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

adlina, ape kes ni...kiter tak tau hujung pangkal nyer ni

mrs.ecam said...

al-fatihah tuk arwah...die kwn awk yek...sye bce dlm paper td...aka sye pong salu g kursus camni...teruknyer smpi jd camni kn....hemrmm

Adlina Husaini said...

anje, tgk dalam berita..mesti mlm ni berita kul 8pm ada

cerita pasal pegawai ptd yang sedang berkursus untuk pengesahan jawatan yang meninggal

mmbe yang kat sana, yg kursus sama dgn dia cakap diorang kena rendam dalam lumpur masa latihan ala komando tu

then ada lagi beberapa aktiviti tough yang diorang kena lalui macam lari dengan kayak ke apa ntah

arwah meninggal sebab brain damage, kidney failure dll..doctor juga ada bgtau dalam paru2 dia penuh dengan lumpur bila disedut, lumpur yang keluar..

sedih sangat anje..hilang sorang lagi kawan ina..sian anak dia..baru 2thn dah kehilangan ibu tercinta

mummy-aulia' said...

ina, aku pun jadi seriau nk pi dpa ni wehh..hmm..apalah perlunya wat kursus komando tu.xcukup ke dengan kursus tentera??komando tu mental & fizikal dia lain..dorang dah tak sama dgn org biasa cam kita nih.sedih sgt ngenangkan anak dia kan..

sekamar rindu said...

salam..

alfatihah...sangat sedih...moga rohnya dicucuri rahmat..amin

fazemy said...

Sedihnya..smpai mcm tu skali jadi kat dia. Takziah unt kawan ina tu. smoga family dia tabah.

Lin said...

inalillah...kwn ina ke.kita taktau pn psl ni.hsband yg bgtau ada berita psl ptd meninggal..sya pn hairan,apala ptg sgt latihan yg teruk mcmni..hrp2 pasni pihak kerajaan akan ubah sikitla...rasanya tak perlula latihan yg teruk cmni sekali.cm mendera rasanya...(kbtln sya taip komen ni berita psl kwn ina ni kt tv3.sian anak dia..huhu)

a.z.n.e.e said...

alfatihah..

kesian pada keluarga arwah.. pelikla nape kena wat semua xtvt tuh... keje lain, latihan lain..

nasib baik la sy ni 3x sangkut kat assestment... rsnya bila baca berita nih, mgkn sy tak mampu buat xtvt mcmtu...

Three Musketeers said...

Dulu, pernah skalik kiter dapat assesstment utk menjadi pegawai PTD, sebelum nak interview tue. Tapi, lepas dengar pasal latihan2 kursus tue, terus kiter buat assestment sambil lewa jer. Takutttt....~~~

Ibu Ayra said...

takziah utk keluarga arwah... nami, kak long jadi mcm trauma ja... lagipun exam baru nih sangkut lagik...

smms said...

al-fatihah

teman ina ke ? meaning ina di MOF ?
sungguh simpati pada puteri n suami dia kan ..

DPA mmg x patut wat sekeras itu pun ..kalu xde DPA selama itu n sekeras itu pun xpe masih leh lahirkan PTD yang serba boleh kan.. dah jadi mcni sape yg nak di salahkan ?

huh i lak emo !

aiDieNa said...

Ya Allah.. semoga rohnya bersemadi dengan tenang.. sedeh dan terkejut jugak maser bacer berita nie kat paper dan tengok kat TV.. Arwah masih muda dan anak masih kecil.. kawan Ina eak... mesti sangat terasa kan... apa²pon bila ajal telah tiba.. tiada apa dapat menghalangnya.. tapi pasal latihan tu.. tak kan lar dorang tak saring kesihatan org yg disuruh buat latihan tu...? Apa²pon takziah kepada keluarga Allahyarham.. semoga pemergiannya diterima dengan redha.. :(

Nia said...

al-fatihah buatnya..

eynda said...

Al-Fatihah buat arwah...sedih sebab begini cara dia meninggal :-(

Ili said...

ur fren eh? ermm al fatihah kpd arwah. :( ucap takziah pd keluarga arwah

instagram adlinahomemadescrub


up