ada yang tegur awat jadi model sendiri

hihihi..
ada la hamba allah yang menegur
sakan berbisnes
dah tu jadi model barang sendiri pulak tu

erm..buat si dia, nak buat macam mana
rasanya itu yang terbaik utk cut cost
dari bayar kat org lain
nanti kena mark up lagi kat harga
tak leh dah nak jual dengan harga-harga serendah tu

better kot daripada pakaikan kat patung..

ada juga yang bertanya
awat murah bebenor
kalu beli kat luar
boleh dapat 2 helai kat ina

jawapan ina
biar la untung tak seberapa
janji balik modal
dan penat berbayar
yang penting aktiviti berniaga ni
memang minat sangat
selain tu
dapat kawan ramaiiii

tak leh penting poket sendiri
kena pikir juga pembeli
yang kena bayar kos pos lagi

jemput la kengkawan yer
ke
hijabparlour
mana tahu
ada yang suka
terus isi form
submit kat ina =D





































26 comments:

sI tEDI said...

cut cost! setuju!

satu lagi muka modelnye cun. ekekekekke

sesuai lah gitu.

kalau muka i.. besau yu!! x sesuai!
ekekkekeke

semoga bisnes bertambah maju!

Lady of Leisure said...

betul lady sokong daripada pakai model patung lebih baik kita sendiri jadi model kan... :)
lagipun modelnya sejuk mata memandang, ayu gitu...
:)

Ena said...

ena pun setuju juge tu ina.. lgpun ina kan cantik! berseri2 lg bile dah sarung kat muke..

tu la.. yg penting sama2 rase..

azimah said...

laa.. watpe nak letak kat patung.. kalo tuan dia pakai br la nampak terletak elok kan..

nak tau, stock selalu ada ke or kalo dah abis tu, abis je?

Miss Wanie said...

lahh
nak model ke
meh aku mehh... muahahahahahah!!!!


p/s: konfim laku! *muka series*

ahakz!!!
wei, aku rindu aisy :-(

sekamar rindu said...

salam..puan,

satu strategi bisnes yg bagus..

QuEeN Of 2 Heroes said...

betul dah tu...leh cut cost...bijak2... :)
nanti kite p jejalan kat kedai akak ye... :p
kim salam kat aisy...

NuZuL said...

Aku sokong!!! biaq pi depa nk kata apa, yg penting bisnes hang malatoppp!!! keh3

Adlina Husaini said...

tedi, muka macam mana pun takde masalah..boleh je pakai kalau kena sengan skill dia.tu la, tak dan lagi nak post tutorial macam mana tak nak bagi nampak bulat pakai shawl

anyway thanks ek tedi support ina =D

Adlina Husaini said...

wah lady, kembang i hihi..thanks ek, since dari mula lagi lady rajin bagi spirit kat ina..million thanks =D

Adlina Husaini said...

ena, thanks again..takde la berseri beno..make up trick je semua tu hihihi

Adlina Husaini said...

imah, ada lagi few shawls yg add tak upload tapi semua yg stok add ada hanya satu je..

memang sengaja wat cenggitu sebab nak bagi pembeli rasa special, tak de yg len beli hihi..

anak tudung ada few qy for each color

Adlina Husaini said...

aisy said:
aunty,sila jumpa saya kalau rindu..
wat appointment dgn mommy saya yer hihihi

Adlina Husaini said...

sekamar rindu,

beli la satu kat cinta hati yang selalu awak rindukan tu =D

nnt ina wat special delivery kat dia

Adlina Husaini said...

queen, meh la umah..time jumaat ke..kan lunch lama..dekat je kita ni deq =D

Adlina Husaini said...

nuzul, thanks ek..selalu tanya pasal brg aku even hang tak pakai shawl..really appreciated =D

Ibu Ayra said...

nami, abaikan ja kata2 pendengki tu... biarlah...kita yg meniaga... kita yg kluarkan duit... tak mintak kat dia pun...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Org dengki lah tu..
Lily pon setuju gak ina yg jd model...
Leh cut cost..

Lily nk jenjalan dulu kat kedai Ina.. :)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

kiter setuju cut cost gitu...lagi pun leh la jadi glamor tak gitu???tantek 2 la tudung2 tu...tapi tak berapa nak sesuai la dengan kiter...teringin gak nak pakai

AYU said...

ok pe...jd model utk bisnes sendri. lagi pun si model ni pun lawa gak..hehe...

Miss Wanie said...

ciss... nk jumpa aisy kna wat appoinment..
ini mendatangkan marah ni..
see u in court lah [popia jamal spinggannnn] hahah~

Adlina Husaini said...

ibu ayra, selamat hari lahir utk cik ayra kita tu..kejap je kan kaklong, anak kita membesar..rindu keletah masa depa bayi =D

Adlina Husaini said...

lily, thanks eh..kalau berkenan order kat ina ye =D

Adlina Husaini said...

anje, muka macam mana pun sesuai pakai..cara kita pakaikan tu je buat ia berbeza...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

chantek nyer tudung2 kat sini

:D

Unai said...

haah.. nape nak komplen pulak sape yang jadi model kan? biar owner pun takpe asalkan manis dipandang.. ;)

instagram adlinahomemadescrub


up