gemuk selepas kahwin


hehe gelak dulu
pengakuan ikhlas
lepas kahwin memang naik berat badan
asalnya 45kg je
sebulan lepas tu teruk kembang jadi 50kg
lepas bersalin lagi laa gemuks 68kg
la nih?? 49kg lega..

***
watpo citer berat badan ina
ina saja nak tanya
korang macam mana?
gemuk tak lepas kawen?
agak2nya kena eh?

***

ina rasa sebab ina gemuksss lepas kawin:
http://emo.huhiho.com
hepy sgt lepas kawin, so mood makan membuak-buak
perubahan gaya hidup
sitting at the family table for dinner is a MUST
spending more money at the market
eating out

***


11 comments:

sekamar rindu said...

salam..

saya membaca sambil senyum2 simpul saja..ehhee.

mamalieyna said...

huhu...kite lg naik mendadak giler..camno, everyday msk tuk suami, siang, malam..hukhuk..dgn kita2 skali tak tercontrol bab makan2 ni..hukhuk..baru nak msk 2 tahun kawen, bayangkan kalo dh 10 tahun..adoiiii.. =P

fazemy said...

hehehe..kdg sakit hati klw org ckp "bila dah kawin mesti gemok". satu mmg sbb hormon kita makin berkembang. tp sbbnya yg sbnr ialah tak jaga makan. dulu time bujang mkn control...dah kawin asyik teman laki makan. dulu bujang hidup aktif..dah kawin plg lasak buat keje pun menyapu. camne nak kuar peluh. papun atas diri sndiri nak jaga badan ke tak. suami mmg ckp tak kesah...tp klw bosy kita cam model confirm dia lg bangga. Exercise tu yg penting..malas dgn rajin je.

Ok pengakuan: setahun kawin naik 10kilo. hah hah.

Lady of Leisure said...

terus terang cakap mmg naik berat lady lepas kawin.. hehe mana taknya, hari2 masak... kalau tak masak makan luar.... pendek kata hari2 makan cukup 3 kali sehari n kengkadang lebih, masa bujang kadang tu makan sehari sekali esp time tengah study...

unlisted_one said...

alamak,..kita pun naik berat bdn lepas kawin..huhu..senang hati kot..hehe

Adlina Husaini said...

sekamar rindu:

hehe senyum ye..awak kawen nanti awak tahu laa :p

Adlina Husaini said...

mamalieyna:

mana tahu, ntah2 ke depan makin slim =D

Adlina Husaini said...

fazemy:

hehe..pengakuan ikhlas!!

Adlina Husaini said...

lady:

tu la, memang kita terlebih makan lepas kawen neh hiih

Adlina Husaini said...

unlisted_one:

yup, tepat sekali =D

aiDieNa said...

Sangat setuju... gaya hidup berubah lepas kawen.. selalu jadik DBKL tukang perabih lauk yg tak abis... kata takot membazir.. membazir itu amalan setonnn... ohhhh... tak sedar badan dah besar tong!

instagram adlinahomemadescrub


up