my best foundation stick ever



with camera flash

hah ni la foundation yg penah mention pic s.s mummy kat sini
ada la jugak few kengkawan call tanya..my lovely blogger friend queen of 2 heroes pun ada tanya

so foudation/bedak asas ni as pic dalam bentuk stick
keluaran Giffarine, company ni baru je masuk malaysia..berapa byk negara company ni dah eksport produk dia, kat malaysia baru masuk tengah thn 2009 lepas..jiran kita je,Thailand..

hehe mesti sebut je origin negara tu sure ramai suspicious kan..tp utk pengetahuan comp ni dpt pengiktirafan halal oleh negara kita dan didaftarkan dengan KKM, so no worry at all..
kalau penah baca,dalam Berita Harian penah citer pasal Giffarine tp kena check baliklah BH keluaran bila

foundation ni best..lagi lama pakai lagi glowing n tak berminyak pun..mummy penah tido dengan foundation ni still kat muka,bgn pagi hihi glowing siot..sblm ni mummy pakai Loreal..pun bagus jugak cuma tak tahan dgn poket lah..hihihi..

rege dia RM30.00 tp mummy jadi membe giffarine so dpt diskaun 25% so harganya baru RM22.50..murahkan..

kengkawan kalu minat nak try boleh ode kat mummy,mummy bg rege mmbe dah lah tp kena bare kos pos ek..or kalu nak p beli sendiri boleh p stokis giffarine kat shah alam or wangsa maju..guna num ahli mummy 471 adlina nasmi, so boleh dpt rege ahli

ada byk shade tp yg mummy punya tu shade FS31..mummy rasa semua kulit boleh..mummy ni kulit takde la cerah mana pun..tp shade ni suite ngan mummy n tok mama aisy yg putih tu pun pakai shade ni jugak..tok mama aisy big fan loreal sebenarnya tp lepas tgk mummy pakai foundation stick ni..skang dia dah tukaq jd big fan giffarine pulak kehkehkeh

da sorang kawan mummy (mak andam) pun guna foundation stick ni bila make up pengantin..ada jugak shade yg sesuai guna utk buat shading,buat bg nampak idung tinggi and bujurkan muka yg bulat..senang citer..memang best lah foundation stick ni..

oklah..sekian saja citer mummy pasal foundation stick ni..lepas ni kalu mummy ada best product nak review..mummy citer lagi :)





22 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

murah la rm 30 je compare to loreal yg mmg sy ngah pakai skrg nih...huhu. nak try la... :p nak order bole? tapi....cemana nak tau sy sesuai shade yg mane??? kalo sy bg code loreal yg sy pakai skrg utk jd guide shadenya bole ke?

Rozy said...

nak jugaaklaaa...dah lama xpakai foundation stick dulu guna loreal..
camna r nak order? leh bagi e-mail address x?
e-mail saya aroziyanna@teleflexmedical.com

d.a.m.i.q.u.l.a said...

kat mane jual ni?mcm takde kat kedai2 biase je

adlinahusaini said...

deq, ok jugak tu..bg shade loreal senang akak nak tgk mana yg seswai..hujung ni akak nak p beli.nnt akak beli n bg address tuk akak poskan..

adlinahusaini said...

sis rozy, email i adlina84@yahoo.com..kalu u bg i shade loreal u pakai senang i nak pilih shade..or email me ur pic..bagi sekali address so senang i nak pos..kalu dekat2 putrajaya ni bg by hand pun boleh jugak

umie said...

lawa la adlin..look nutural la..boleh tutup jerawat kat muka umie ni haaaaaaaa....umie nak jugak 1..tp mcm mana nak tu shade yang mana satu...?

adlinahusaini said...

thru pic umie, shade fs31 tu sesuai dgn umie and queens of 2 heroes..or kalu tgh pakai any foundation, leh bgtau ina..nnt ina cari n match kan dgn fs giffarine ni..umie kat putrajaya jugak kan so boleh bg by hand jer hihi

adlinahusaini said...

d.a.m.i.q.u.l.a >> boleh beli kat stokis giffarine or pesan kat i since da rest pun nak jugak so i p hujung minggu ni belikan utk u jugak

Rozy said...

ina,

wokeh..akak dah e-mail dengan gambaq..kekekke
semangat lak nak pakai fs nih..

adlinahusaini said...

sis rozy, ina tgk takde pun..tka masuk lagi ke ek email akak..check address adlina84@yahoo.com

adlinahusaini said...

akak, tak pa2..tgk pic kat blog akak pun dah wokey! :D

QuEeN Of 2 Heroes said...

nanti sy emailkan alamat ngan codenya ye.... :) nanti akak email no tepon ye...senang kalo ade ape2 :p

adlinahusaini said...

ok deq :)

adlinahusaini said...

ok deq :)

umie said...

adlin: aa...boleh...kalu by despatch pun boleh...setakat ni umie xpakai faudation..ada x shade yang medium? kalu compact powder CNI umie pakai medium.

Rozy said...

ina,

gambaq yg kat blog selective sikit..yg cun cun jer...wakakakkkk!!!

azimah said...

menariknya! tapi muka imah cepat berminyak laa.. ok ke x pakai foundation ni ek??

adlinahusaini said...

ada medium shade..minggu ni ina p belikan ek..emailkan ina address & no tepon k adlina84@yahoo.com

adlinahusaini said...

imah,muka add pun oily..utk info, oily skin meaning kat dlm kulit kita kering..especially bila keja dlm aircond.so treat with gud skin care

add pakai foundation ni ok lah imah..finish result dia best :D n best utk poket jugak kehkehkeh

adlinahusaini said...

ala kak rozy..takde hal nnt dpt foundation stick ni kita sama2 conceal tmpt yg kita nak sembunyi tu hihhihi..

meh ina bg tips sket..
pakai fondation tu mcm besa lepas kita pakai 1+2+3(cleanse+tone+moisturiser)
then pakai compact powder or loose powder utk smooth look
finally ambik foundation stick tu, letak kat tempat2 nak kita conceal,tap tmpt tu dgn jari kita sampai dia blend well n cover dgn baik (ala mcm pakai concealer)

tu yg best foundation stick ni..2 in 1, foundation + concealer jimat jimat

Rozy said...

alamakk...nak kena wat ker senua2 tu?
akak nih spesies simple simple jer..
basuh muka pakai bedak..jalan...
kekekkekekek

elmi sherlizah said...

HI Adlina...mana nak beli foundation stick ni?sy duduk area gombak..dekat dgn wangsa maju...sy suka la sngt stick ni...

instagram adlinahomemadescrub


up