pakai shawl dgn kemas,tak kemik,tak tembam


mummyt jatuh start chenta ngan shawl ni bout 4 bulan lalu..mummy rasa pakai shawl ni cam trendy sket hihi perasan..tp yg bestnya sbb tak yah nak iron sgt & praktikal, kejap je dah siap..tp kalu pakai tudung awning tu lagi cepat,sarung je..hiihi


cuma probnya pakai shawl, sure nampak muka kemik, muka rasa lagi bulat, pipi lagi tembam, tk kemas kat depan,tak muncung,tak nampak tirus..mummy rasa ramai kat luar sana pun pk yg sama jugak..tingin nak pakai shawl tp tak berapa nak jadi..
sgt gifted kalu muka memang dah semulajadi tirus n bujur sirih sbb nampak cam terletak je bila pakai shawl..

tp tetap teringin jugak nak ber'shawl' nak bergaya ngan selendang..so mummy carila solution..cane nak bagi nampak cantik n kemas dan tak terlekap kat dahi..

.
.
.
.
.
.
.



tadaaaaaaaaaaaaa!!!
mummy dah berjaya jumpa solution
mummy pakai anak tudung special design utk bantu pakai tudung yg susah nak dibentuk like tudung sutera, shawl, tudung satin and even bila pakai ngan tudung bawal pun look sgt terletak

dgn anak tudung ni mummy tak risau lagi..nak pakai tudung apa pun dah boleh n senang..yg bestnya tudung tu akan terletak elok even berjam jam kita pakai..tak yah nak betul2 kan tudung segala

yg penting dgn anak tudung ni tak perlu lagi risau bila pakai shawl, no more muka kemik, muka bulat, tembam and melekap kat dahi

kalau nak, mummy boleh tlg belikan..a piece RM18 kaler mcm2 ada tp mummy prefer black sebab senang nak match dgn semua tdg n its fit with semua size kepala..

15 comments:

adlinahusaini said...

cuba baca ayat 1st mummy..tunggang terbalik..sepatutnya: mummy start jatuh chenta ...
ish ish ish apadaaaaa

azimah said...

haha.. lawak le ayat ad tu.. kejar ketapi ke?? sori gurau je.. haa.. sama la sebab nape imah pn xske pakai shawl.. sangat la menonjolkan muka yg memang da bambam ni..

adlinahusaini said...

bukan apa imah,time tu aisy kalut nk type sama..hihi..dah post baru perasan, tp malas nak edit balik..
pasal shawl memang le,kalu muka cam org arab sgt le cantik tp masalahnya bentuk muka kita ni bulat n tembam..
sebab tu yg p cari anak tudung magic tu..la ni mostly add pakai shawl je n tudung syria kalu p mana2..
ttg fondation stick tu, hari ni add p beli utk imah n few bloggers lain..nnt add update kos pos okey

LiLy @ MumMyQiStInA said...

salam..

Lily Pon kekadang suka gak pakai shawl...tp klu time nk cepat guna tudung ala ikin je lah...hikhik...coz shawl ni kekadang susah gak nk bentuk...take time...anak tudung tu lily ada gak cari tp tak tau kat mana ada jual...klu lily cari gak kat JB ni x der nnt lily order je lah kat mummyaisy... :)

MuMMy 2 Haqq said...

saya fail pakai shawal!!

adlinahusaini said...

lily>> a'ah nnt cari tgk..senang bila ada anak tudung magic ni..kejap je dh siap. tdg mcm ikin tu,memang senang nak pakai,ina ada 2 3 helai..tp skang ni kan trend pakai shawl..tu yg tingin nak cuba kebetulan cousin jual shawl,senang nak beli..then now ada anak tudung magic ni lagiiiii la suka pakai :D

mummy2haqq>> sis, shawal memang tak leh pakai hihi..shawl baru boleh..try cari anak tdg mcm ina ni,sure nnt akak akan trend setter kat opis :D

QuEeN Of 2 Heroes said...

sy x pandai nak pakai shawl...tu yg jarang pakai :p

Rozy said...

akak memang pakai shawl... gandingkan dengan inner tudung cam tudung munawwarah tu tp pendek...
tp shawl xcoverlaa sampy depan..

Miss Q said...

Nak pakai 2 lapis begitu mesti panas. Lagi2 kalau shawl tu kain licik. karang terselak je nampak anak tudung, kan?

Zizitots said...

saya minat la dengan anak tudung "magic" ni sebab saya memang suka pakai shawl... camna nak beli? bole tunjuk gambar tak?

Melanie De Souza said...

saya berminat nak order tudung magic. Nanti tolong e-mail saya.

cheema said...

mcm best je ank tdung ni...erm..blh tlng belikan x?pape t email kan kat saya ye....shimahashim87@yahoo.com.my

Shamsul said...

Saya pun berminat utk dptkn anak tudung tu...bole email detail kat saya ke?snorshahida@yahoo.com

nina said...

hi

saya tidak bertudung, tapi sedang berjinak-jinak untuk ke arah itu. saya berminat untuk membeli anak tudung ini. tolong email kepada saya di syarina@tnb.com.my

Lina Adn said...

dah dua tahun ni dr ur entri. . kalau nak suruh sis beli ada lagi tak?

instagram adlinahomemadescrub


up