ingat mati ingat sakit

ni wali band
yang nyanyi lagu cari jodoh tu..

lawak betui video clip dia tau


rumet ina a.k.a mummy nurul ni suka pasang radio
radio kl.fm pilihan dia
ina perasan setiap kali lepas azan
sure ada lagu ingat mati ingat sakit ni..

asalnya tatau lagu wali band
tapi bila search cari lirik lagu tu
wali band yang nyanyi..

kiranya depa ni baguih la jugak,
even bukan band nasyid

tapi ada juga lagu yang berunsur keagamaan


so below is lyric dat i did mention above =D



Lirik Lagu Wali Band – Tomat (Tobat Maksiat)


Dengarlah hai sobat
Saat kau maksiat
Dan kau bayangkan ajal mendekat
Apa kan kau buat
Kau takkan selamat
Pasti dirimu habis dan tamat

Bukan ku sok taat
Sebelum terlambat
Ayo sama-sama kita taubat
Dunia sesaat
Awas kau tersesat
Ingatlah masih ada akhirat

Astafighrullahal’adzim
Reff:
Ingat mati, ingat sakit
Ingatlah saat kau sulit
Ingat ingat hidup cuman satu kali

Berapa dosa kau buat
Berapa kali maksiat
Ingat ingat sobat ingatlah akhirat

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Pandanglah ke sana
Lihat yang di sana
Mereka yang terbaring di tanah
Bukankah mereka
Pernah hidup juga
Kita pun kan menyusul mereka

Astafighrullahal’adzim

Repeat Reff

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Repeat Reff

Cepat ucap astafighrullahal’adzim
Cepat ucap astafighrullahal’adzim

13 comments:

JMR said...

ramai giler yg minat lagu nih..sempoi je lgu dr indon nih..hehehe

Lady of Leisure said...

ramai minat lagu ni ek tapi lady tak penah dengar lagi... ketinggalan tol hehehe

Adlina Husaini said...

JMR, tq coming to my blog and im following u too =D

Adlina Husaini said...

Lady, hari ni agak2 nak zohor jap lagi try buka kl.fm, lepas azan sure ada lagu ni..

unlisted_one said...

ha, pernah dgr lagu ni. rentak mcm lagu biasa, dgr lirik, meruntun jiwa btol. hehe.

Adlina Husaini said...

a'ah..korus dia paling best

Ena said...

Lagu nie sgt sempi.. tp punyer maksud yg mendalam.. bagus kan.. dorg punyer lagu kebanyakkan memg simple jer.. tp sedap didengar..

Adlina Husaini said...

nak kena cari cd neh..or nak jimat, donlod je then savve dlm mp4 hihi

mamalieyna said...

suka sangt lagu ni..! kalo kt psrmlm area sini..taksah la kalo lagu ni tak terpasang..hehe..

Adlina Husaini said...

tq for coming mama =D meh kita tukar2 link ek ^_^

E.L.I.Z.A said...

xpenah dgr la pulak..nnt nk try carik ah hehhe

azimah said...

anak2 menakan imah suma hafal lagu ni.. baru darjah 2 tu.. hehe

Redbloodsnow said...

lom pnah lg zie dgr lagu nih. best ke ek?

instagram adlinahomemadescrub


up