aisy dan din beramboi

pagi ni..
kalut sikit..
sedih pun iye..
sebab aisy muntah
lepas bagi makan ubat
pastu
dia pun tak mau makan macam selalu
semalam
untuk dinner dia..
pening kepala nak buat apa
sebab orang mengasuh dia cakap
bfast and lunch dia tak nak makan
dia makan sikit pastu terus buat muka nak termuntah
buntu...
ina masak nasi kosong
letak halba sikit bagi ada bau
letak garam sikit bagi ada rasa
pastu blend kasar2
alhamdulillah..mau juga dia makan
.
.
.
.
.
rindu juga celoteh paknil dan arwah din beramboi..
selalunya lepas hantar aisy mesti emo sikit sebab
aisy sure akan buat muka kesian..
dia tak nangis
cuma dia akan tengok ina
dengan pandangan yang cukupppp sayu
so for sure akan buka era tuk gelak2
dengar lawak tak hengat arwah din tu..
tapi la nih..
sapa lagi nak buat ina gelak sesorang pepagi lepas hantar aisy..
huhu =(

8 comments:

Ena said...

Alahai ciannye aisy .. x sihat lagi ye..

betul tu, ena pun cam boring jekk bile buka era pepagi.. dah x dakk lawak yg memg kelakar walaupun kdg2 cam over.. tp still leh terime.. skrg x dakkk dahhh..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai sian nyer Aisy..
Moga cepat sembuh yer!!

Adlina Husaini said...

ena, a'ah still tak berapa nak hilang batuk tu..tapi selsema macam tak dak dah..kahak pun tak bunyi dah..dia berak cair sangat..ina rasa sebab badan panas and ada satu ubat tu yang doktor bagi utk cairkan kahak dan akan keluar melalui perkumuhan..tengok lah hari sabtu ni ada follow up, doktor nak kata pa

Adlina Husaini said...

tq lily, semoga qis pun sihat hendaknya and masalah sembelit dia makin berkurangan dan boleh buang dengan senang tanpa makan ubat..sian dia..mesti sakit kalau tak makan ubat bila nak membuang kan..kita yang dewasa ni pun kalu kena sembelit, jenuh jugak nak tahan 'derita' tu ;D

azimah said...

poor lil aisy..
xsedap mulut la tu kot kan..
sbb tu agaknya dia reject food yang dia biasa makan.

aiDieNa said...

A'aa.. mmg boring Era sekarang.. cam tak der haluan nak tarik minat pendengar dah.. harap² dorang dapat pk kan plan cepat sebelum sumer pendengar setia lari...

Semoga aisy cepat sembuh!

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

kiter pun sama..terasa kehilangan nyer...namun yang pergi tetap pergi kiter yang tinggal ni kena teruskan perjuanagn hidup demi suami & anak juga orang2 yang tersyang...tetiba syahdu la pulak

Redbloodsnow said...

cam x caye jek arwah din beramboi g meninggalkan dunia nih kan. cam baruuu jek dgr die bergelak² dlm raja lawak taw...:( al fatihah wat beliau

instagram adlinahomemadescrub


up