kalau aku marah, ko kata aku tunjuk terer tapi..



korang semua..
nak ngadu..
panas hati nih..
korang rasa apa ek..
tengah korang ralit dok wat keja
tetiba ada orang masuk bilik korang
tanpa ketuk elok2
terus langgar pintu macam kartun kat atas tu

memang la tak roboh pintu macam kartun tu
tapi kita ni cam nak hilang nyawa terkejut
dengan tindakan suka masuk bilik orang
hantar surat/dokumen dari bilik bos beso
dengan cara merempuh camtu

kalau ikut pada emosi dan hati yang amarah
nak je ku jerkah or sound dia tu
"apasal ko kurang hajaq sangat"

tapi kami ni sepejabat..
tak nak create situasi panas
nak keja lama lagi
mau berpuluh tahun kat sini

kalau sapa rasa nak komen or bagi cadangan
cara nak handle dia tu
dengan tahap diplomasi yang tinggi
sila la komen kat ina ye
didahului dengan ucapan terimakasih banyak2..

11 comments:

Rozy said...

ina,

dia selalu ka wat camtu?
pa kata tempek notes kat pintu, "sila masuk dengan tata susila sebb org kat dalam ni cun dan mementingkan kesopanan".. hehehhe

Adlina Husaini said...

wah kak rozy, sangat menarik!! akan ina pertimbangkan cadangan ini =D terima kasih banyak sis love u mmuahh mmuah mmuah

Adlina Husaini said...

eh lupa nak jawab, a'ah dia selalu buat macam tu kak..nak tunjuk dia kuat kot..
ina selalu renggangkan pintu ina tu, kalau tolak seket dengan bontot pun dah terbuka..

tadi ina dah tutup pintu rapat2, nak masuk kena buka tombol pintu dulu..hehe tak sabar nak tengok dia rempuh lagi tapi kali ni hahahahaahah..

umie said...

betul gak kata kak rozy tu...hehhe...biar org tu terasa ckit..hehhe

NuZuL said...

mak aiii, mummy aisy dah mengamok!!!

cabottttt...!!!

Miss Wanie said...

perghh
bley sabaq ang no... *saluteeeeeeeeeee*

ehem.. neh cara aku naa

"laaaa orang ka? ingat kren ka tractor mana mai nak tukaq pintu. srupa gorila mai langgaq ja."

wahahah..
do it on ur own risk. tima kasey.

honeysour's blog said...

mesti laki ni..

mmg kuang ajaq!
tula yg susahnye kan kalau dah satu opis..kena pk panjang dulu kalau nak sound sepejabat...

aku setuju ngan komen kak rozy..sangat setuju!!!

honeysour's blog said...

ina, bukan komen mmbina na..komen hentam aku...
aku saje je tulis kat blog yg aku nk buat lovestory aku ngan ady...aku tanya je pndapat org..tup tup itu yg aku dapat...

mula2 dia komen
"ko ingat ko artis? nyampah aku"

sentap gak..cakp elok2 tak leh ke kan...

pastu dia balas balik...
"hamboi.. komen yang best2 je nak ye.. yang tak best tak nak? apa laaa ko ni yana.. ko ingat percintaan ko ngan ady tu best sangat? tak da mananya? ko ingat ko sape nak suh orang baca kisah cinta ko..

baru kawin tak sampai setahun, dah nak kecoh2.. oii.. berapa ramai orang yang bercerai kat luar tu? pk laaa.. ko jaja lah sangat cite pasal laki ko.. bukan ensem pun.. hahahha.

syok sendiri... "

last2 itu yg aku dapat jugak...

hurmmmm....macam kawan2 sendiri pun ade...
ntahla....

Adlina Husaini said...

umie, bukan setakat nak bagi terasa je..nak bagi pengajaran suruh hormat org lain juga..masuk org umah macam pencuri jee pesal..

Adlina Husaini said...

miss wanie, babe idea ang pun boleh pakai gak =D

Adlina Husaini said...

yana, ni bukan laki..ni pompuan..yg lelaki pun boleh ketuk or bukak pelan2..tu yg aku geram sgt tu

pasal dia tu kan yana, aku rasa dia kenal hang and silent reader hang sebenarnya cuma selama ni dia tak de peluang nak hentam hang yana..

pastu tetiba bila dia terbaca hang tanya pendapat org pasal love story hang tu, dia sentap and jeles arrr..sebab tu dia komen hang cenggitu..

bagi aku, hang nak citer apa pun kat dlm blog hang tu, tak de masalah rasanya..tulis je..blog ni salah satu platform utk kita luahkan rasa hati dan bertuah lah kalau ada yang sudi baca dan komen kat kita..

kecuali la kita ni redmummy ke or blogger2 otai yang memang beribu-ribu unique visitor yg masuk, so kena tapis la apa yang kita nak kongsikan

ko citer je lah pasal kisah cinta hang dgn laki hang tu..supaya suatu hari nanti dani boleh baca how mak ayah dia leh bercinta =D

instagram adlinahomemadescrub


up