ko pandai buat sendiri baju kurung tak?


ntah la cik jah
bila agaknya nak tercapai
kunun nak try buat sendiri
takpa, azam dulu hehe
kat website NI ada cara2 nak buat baju kurung
boleh la kut nak cuba
kalau nak ambik kelas jahitan
mau Rm150 ke atas yurannya
idak leee

16 comments:

Queen said...

tak pandai,..nanti buat jadi senget benget..huhu

Adlina Husaini said...

hihi janji dah try..kita ni nak pegang jarum jahit pun terketar ketar, tetiba jadi alzheimer

mummy-aulia' said...

tak payah tunggu nk pgg jarum weh..nk pegang gunting pn dah tak reti..keh keh..brp kali dah blaja ngan mak aku.sila tak lulus2 jugak..huhuu..tp tringin la nk buat baju sendiri untuk aulia'..blh wat bj kurung ke, dress ke, ok la..tringin sgt..huhuuu

Nur Hawa Mohd Zin said...

mak awe pandai jahit baju..tapi anaknye...hampeh..huhuhu...mmg aada niat nak masuk kelas jahit

umie said...

pandai...hehhee...dah wat lebih dari 20 pasang bju sendiri, baju jubah, kurung dan pesak gantung..sekarang tgh try nak wat baju melayu..hehhehe

ayah,ummi, farish said...

maya kalau buatn confirm senget..hati niat dihati mmg nk belajar menjahit nie...lagik2 sejak kos nk bayar upah menjahit makin mahal nie

Adlina Husaini said...

wah makcik pandai jahit eh..leh gi belajar la..hihi

aku ada masuk satu blog tu..dia jual baju kurung cotton utk bayi n budak2

comel2
semua dia buat sendiri..

Adlina Husaini said...

alahai awe, untung tua kalau pandai belajar..akak selalu berangan kalau akak masih lagi belajar dulu, akak nak manfaatkan masa yg byk terluang lepas kelas utk buat mcm2 yg boleh masuk income ^_^

Adlina Husaini said...

tau, umie memang pandai buat..nak belajaq ngan umie leh tak?

Adlina Husaini said...

betui tu maya..kalau nak beli kain, tak leh terpengaruh ngan jualan murah sgt sebab dlm kepala dah set, harga kain + upah = itulah harga sehelai baju kurung

kalau bajet baju kurung dalam RM100 so RM50(kain)+ RM50 (upah)

Nur Hawa Mohd Zin said...

kak..dalam kepala awe ni nak bukak biz jahit baju mmg ada tapi tu lah mcm2 nak pkr ni

Adlina Husaini said...

awe, buat je awe..teruskan niat tu..buat sikit2 dulu..biz melibatkan kemahiran sgt laris dan tak goyah walau apa jua yg terjadi kepada ekonomi.

akak sokong awe 100%!!

Ena said...

dulu masa belum kawin ena dok serumah dengan cikgu yg juga tukang jahit.. tapi ntahhh kenapa la sangat tak minat masa tu.. skrg baru terhegeh2 nak belajar.. huhu..

Adlina Husaini said...

hehe..rugi2..tapi takpa, boleh belajaq lagi..

ina pun rugi jugak, masa belajaq KH dulu tak belajaq betui2.la ni baru la dok terasa tiap kali nak upah buat baju kurung

Miss Wanie said...

hahaha
pi belajaq ngn Lang
muahahaha

Nia said...

siap ada tutorial lagi..huhu..saya masa sekolah dulu, ada projek ERT buat dompet pun terkial-kial. jadi macam ape ntah dompet tu. sedih..

Entri Baru: Buat Hal Di Kluang

instagram adlinahomemadescrub


up