menu berbuka semalam dan hari ni



menu semalam berbuka puasa:
makan nasi berlaukkan
butter prawn
kailan ikan masin
telur dadar

kuih muih tak de sebab tak gi p.a.r.a.m
takut tak sempat nak masak
maklumlah..
sambil masak sambil tgk resepi

picas ada buat bukti tapi lupa bawak pulak cameranya
sahur semalam
laki bini minum air masak aisy jer
sebab tak jaga
tersedar dah pukul 540am dah

ina pulak semalam lepas buka puasa
terus makan ubat
so tidur kat depan tv
ntah bila naik atas tidur dalam bilik
ntah bila la si aisy tidur pun tak perasan jugak

hari ni
agak la sakit perut sebab
buka pose makan sikit je
sahur pun tak
ades...tak larat

nuzul ngan rumet tegur muka tak bermake up
memang tak make up pun
malas n tak larat

****

hari ni menu berbuka
mungkin nak masak daging berempah
sup wantan dumpling 
or mebe wantan goreng je
plan nak buat bubur lambuk
ngan puding laici
walla hua'lam..

8 comments:

::Mamalyna:: said...

samaler kita, bukak pose semalam takde desert pun...memang menu yg sungguh simple jer..

smms said...

wah lagi hebat..mcm2 menu ..i simple dimple ja .. u pandai msk i biasa2 ja ..huhu

Ena said...

ena p param tapi beli kuih popia jekk.. balik umah baru masak.. pun simple juga sbb dah lewat.. kul 6.40 baru sampa.. pastu baru tingat lom solat asar lagi..dah kurang masa kat situ.. huhu...

NuZuL said...

sian kwn aku ni.. aku yg bujang pun dok rase kalut je, ape ntah lg yg dh kawen mcm hang + ade anak... xpe, x make up gi keje xde hal, yg penting abg syg.hik3

Adlina Husaini said...

mamalyna, takpe janji kenyang..

Adlina Husaini said...

smms, mana de i pandai masak yang..i tgk resepi daa hhihi

Adlina Husaini said...

ena, kalu ina mesti dah gelabah sangat2 dah time tu

Adlina Husaini said...

nuzul, ala hang pun kalut gak, kena bahagi dua 'appointment' nak berbuka hihi

instagram adlinahomemadescrub


up