petua sentiasa 'dara'



Petua dari Dr. Fatimah Az-Zahra




Ustazah menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah.




("Abqaro" ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan)
Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.






Caranya:
Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dalam hati untuk menjaga kecantikan diri dan untuk kebahagiaan rumahtangga.




Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38:


(35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,


(36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh),


(37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya,


(38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.


WALLAHU A'LAM

14 comments:

Ena said...

hehehhe..

dah pernah juga baca pasal petua nie.. tapi ayat dari surah al-waqIah tak pernah terhafal sampai ler ni.. uhuk!.. kena buat balik nie.. kasi dara sepanjang zaman.. ahaks!

thanks 4 sharing.. :)

Adlina Husaini said...

dulu ina penah hafal surah ni tapi tu lah..bila tak dibaca selalu..otak berkarat pastu lupa..entry ni pun utk peringat ina jugak

bagus sebenarnya kan kalau kita leh amal

Lady of Leisure said...

kalau berbalik pada al Quran semuanya ada sebenarnya kan, cuma kene rajin explore.. thanks for sharing ina, petua sangat berguna untuk rumahtangga... nak kene cari ni hehe

Adlina Husaini said...

cari dah baca selalu k..dara forever you..hihi

NuZuL said...

kalo yg blum kawen boleh amal x petua nih??:)

Queen said...

wahh..nice and good info..thanks for sharing

safiah said...

I pun pernah baca pasal nie kat one blog. Dulu ada gak praktikkan, but sekarang perasaan malas lebih menguasai diri ini..:p...thanks for the reminder..:)

smms said...

wah bagus ni ..istri mmg kena selalu anak dara ...kan
huhu

Ili said...

good info!!!! :)

Adlina Husaini said...

nuzul. hang pun boleh amal la babe, kalau abg pen tau hang dok amal ayat ni, confirm satgi jugak di pi pinang

Adlina Husaini said...

queen, hehehe..always desire by huby

Adlina Husaini said...

wah u penah buat eh safiah, ada beza? hihi

Adlina Husaini said...

smms, betul tu..confirm suami tak cari len =D

Adlina Husaini said...

ili, ur welcome =D

instagram adlinahomemadescrub


up