resepi biskut famous amos

2 cups butter
4 cups flour
2 tsp. baking soda
2 cups granulated sugar
2 cups brown sugar
5 cups blended oatmeal (measure oatmeal and blend in blender to a fine powder)
24 oz. chocolate chips
1 tsp. salt
18 oz. Cadbury bar (grated)
4 eggs
2 tsp. baking powder
3 cups chopped nuts (your choice)
2 tsp. vanilla

cream the butter and both sugars.

Add eggs and vanilla; mix together with flour, oatmeal, salt,baking powder, and soda.

Add chocolate chips,Cadbury bar and nuts.

Roll into balls and place two inches apart on a cookie sheet.. bake for 10

minutes at 375 degrees. Makes 122 cookies...


***

ina dapat resepi ni dari emel
rasanya mesti ramai yang tau pasal resepi ni
cuma nak tau ada tak yang buat?
sama ke macam famous amos tu???

16 comments:

SiTi said...

akk try laa buat..nnti klo sedap bgtau ct..huhuhu

fisa othman said...

alahai kebetulan fisa pun tengah makan biskut famous amous ni...hehehe sedapppp:P

fazemy said...

Haah Ina. Ko test la buat. menjadik bgtau la..kami dtg umah ko makan. haha. Sedapnya biskut nih. Memang akan beli klw terlalu dpn kiosk dia. Makan slow2 sbb manis giler....tp rangup tu yg sodapnye.

Lady of Leisure said...

wah kalau menjadi macam famous amous, nak juga mencubanya lady sukaa sangat biskut kat famous amous tu..

Ena said...

biskut apa tu erk? jakun nye ena nie... huhu..

seyes memg tak tahu.. mungkin sbb ena jarang beli biskut2 macam tu kot.. tak pun tengok bentuk tau tapi tak taunamanya.. hoho.

buat la.. kalo menjadi leh la ena pulak cube buat.. muahhaha

smms said...

ina try la pastu btau jadi kex ?

Nia said...

haaa,..ayah i pernah buat!(ayah memang minat masak) Jadi biskutnya...sekejap aje dah habis. Sedap!!

Ili said...

yummy yummy cam sedap...i shud give a try :)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

alamak...cam no nak masak
oven tak ada kat umah

heehhehe

alfa juliet said...

banyak jugak bahannya..tapi banyak rasa gula n mentega jeh....sedap sedap

mymerdu said...

salam... terima kasih post resepi ni... dah lama cari... nanti nak try buat... tq

Adlina Husaini said...

alfa, memang sedap lee kombinasi butter dan gula, tambah KG kita

Adlina Husaini said...

mymerdu, kalau dah buat nnti citer eh sama ke tak

mymerdu said...

insyaallah...

Mama Yaya.. said...

saya penah buat ikut resipi nie.. mmg betul rasa dier.. sibijik famos amos..
try la uols.. mmg berbaloi.. raya nie sy nk buat lg... thn lepas buat sampaikan x sempat utk raya... ehehe.. best! best!

RasHiDah said...

hye..i wanna noe about the temperature...375 degrees in farenheit or celcius?? :)

instagram adlinahomemadescrub


up