why i like kissing 18+



bukan nak ajar cara mmuah mmuah
just nak share sebab-sebab kena selalu mmuah mmuah
layannnnnnnn
.
.
.
Berciuman dalam waktu lama boleh membantu sistem sirkulasi kita.
Ketika berciuman, detak jantung makin cepat hingga 110 degupan jantung
per minit.

Beberapa doktor gigi percaya, bahawa berciuman merupakan tindakan
pencegahan gigi berlubang. Berciuman menstimulasi air liur yang boleh
menghancurkan asam yang menutupi gigi.

Berciuman yang berlangsung lebih dari 3 minit membantu kita melawan
stress. Berciuman dalam waktu lama boleh menghancurkan hormon stress.

nak lagii???
.
.
.


Pasangan yang memberi ciuman perpisahan setiap pagi kepada pasangan
hidupnya rata-rata memiliki waktu 5 tahun lebih lama dari yang tidak
melakukan rutin ini.

Berciuman baik untuk mendorong kepercayaan diri. Membuat seseorang
merasa dihargai dan memberi ketenangan diri.

Berciuman membakar kalori, 2-3 kalori per minit dan menggandakan
tingkat metabolis. Ada yang mengatakan, bahwa dengan berciuman bergairah
tiga kali per hari (setidaknya 20 detik per ciuman) boleh membantu
menghilangkan berat badan.

Berciuman dikenal sebagai penghilang stress. Berciuman penuh ghairah
boleh menghilangkan ketegangan, mengurangi energi negatif, dan
memproduksi rasa sihat, menurunkan hormon stress.

Berciuman menggunakan setidaknya 30 otot wajah dan mencegah pipi
kendur. Otot pipi yang menegang karena ciuman yang bergairah mampu
membantu kulit lebih halus dan meningkatkan peredaran darah.


Berciuman baik untuk jantung, menurunkan tekanan darah dan
kolesterol.

Berciuman baik untuk jantung, menurunkan tekanan darah dan
kolesterol.

Selama berciuman, antibiotik diproduksi tubuh dikeluarkan melalui air
liur. Air liur juga dipercayai sebagai anestetik yang membantu
mengurangi sakit.

so? apa lagi??
mmuah mmuah mmuah lah selalu yer
tq pada yg email kan ina faedah kissing nih
boleh juga share dengan semua isteri-isteri kat sini =D

p/s: petua awet muda yg highlight merah tuuuuuu

5 comments:

Ena said...

owh.. camni pun leh awet mude ekk.. heheheh..

Lady of Leisure said...

lady suka yang boleh kuruskan badan tu, tak sangka ciuman boleh kurus hehehe

Adlina Husaini said...

hehe tu la..byk gile benefitnya..so sapa hat tak kawen lg cepat2 naik pelamin ye..

fisa othman said...

hehehe...suka sangat baca..:P

Adlina Husaini said...

hihih fisa, suka ekkk =D

instagram adlinahomemadescrub


up