awas dealer astro!

al kisahnya bermula masa pindah bulan 9 thn lepas
astro rosak
so telefon cina dealer/agent/saleman (yg mana satu pun boleh) astro
dapat nom telefon tu dari iklan yang dipamerkan sekitar desa pinggiran putra dan sekitar putrajaya
pasang yang baru
bayar RM250 warranty 2 thn...katanya

semalam start tak dapat signal
telefon cina yang beli mula tadi tu
memang sakit hati sangat
janji nak datang pagi tadi
tunggu dari pukul 10am
dia kata on the way, kat sri kembangan
so tunggu lagi sampai pukul 3pm
dia tak angkat telefon
ada dekat 100x call
pastu dia jawab
dia jerit jerit kata on the way
sangat kurang ajar

decided untuk cari kedai dia
pusing punya pusing kat bandar kinrara tu
takda pun kedai tu as alamat stated dalam cash resit
masa ni dah pukul 6pm
masa dok cari kedai dia, keep on calling
kali ke berapa ratus baru nak angkat
dia kata dia di kajang
akan datang pukul 730pm

on the way balik
tayar depan bocor
nasib baik masa tu dah sampai kat equin
pegi kedai tayar
terbang melayang RM280 tukar tayar depan yang bocor tu
(pagi tadi dalam pukul 9am dah melayang RM200 pasang paip baru sebab air kat tingkat atas slow sesangat)
dah le gaji dapat awal bulan lepas
memang sangap nak tunggu gaji bulan ni

balik kepada cerita cina tadi
sampai sekarang (11.25pm) masih tak sampai
call banyak kali tak dapat
dia off phone
memang sangat ##########

lastly call astro customer servis
kena caj RM50 untuk orang dia datang check masalah apa

jadi kesimpulannya:

#1 jangan sesekali ulangi kesilapan ina telefon num agent astro yang banyak ditampal kat tiang-tiang kawasan perumahan

#2 jika ternampak agent astro kevin 016-205 2955
atau Y H Broadband (001730132-A)
no L1-91 Jalan TK 1/11E
Block D Taman Kinrara Sek 1 Batu 7
47199 Puchong Selangor
016-3238418 fax: 03-8975 9869
JANGAN SESEKALI BELI SERVIS DIA NI KALAU TIDAK MAHU BERDEPAN DGN MASALAH YANG SAMA DGN INA

so sekarang ni, tunggu dalam masa 48jam untuk orang astro call buat temujanji untuk datang check dengan bayaran permulaan RM50 secara tunai dibayar waktu orang tu datang nanti..

buat masa ni layan jer internet dan dvd huhuhuhhu..

(ina nak tengok performane af8 yang peserta dapat lagu Ladies Rossa tu..camner agaknya dia nyanyi)

7 comments:

Lady of Leisure said...

lady pernah keje kat astro cust svc dulu...
selalunya kalau ada kerosakkan, better call astro, walau kene bayar tapi at least ada jaminan, dorang akan buat smp ok...

Miss Wanie said...

ya! ya!
sgt bodo orang itu!

kesian aisy, ang p shout tepi dia
len kali nak shout2, kasi dia kat aku dlu nk tutup tinga dia
ahakz!

Ena said...

teruk nyer org tu.. kene buat aduan tu.. biar diar tahu skt..

nasib baik x penah ade pengalaman macam tu.. haishhhh..

ada award + taq utk adlina ye.. nanti sudi2 kanlah amik.. :)

Adlina Husaini said...

lady >> yup,dat apek gave me lesson!

Adlina Husaini said...

ena> ina dah tanya astro but nothing they can do.mebe tengah cari cara nak report dekat persatuan pengguna dan ssm berkenaan syarikat ni sebab masa pegi cari kedai dia memang tak de

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mmg teruk lah dealer cam nih...

Ari tuh ktorg pon ada apply pemasangan astro..

Tp nasiblah free..

dh isi semua form..
janji paling lewat seminggu diorg akan pasang..
tunggu punya tunggu...
nk sebulan baru pasang..

Nasiblah free..klu x ngamuk gak..

Adlina Husaini said...

lily >> so lepas ni boycott je number2 yg dok advertised merata..terus ke kedai..biar susah sket tapi tak susah macam ina hari sabtu lepas.

instagram adlinahomemadescrub


up