mai secawan

korang tau tak jenis2 kopi..
kalau p starbuck ke, coffee bean ke
ada mcm2 jenis kopi sampai tatau nak order apa
dah tu, 3 4 kali hirup settle 20 hengget
apa yg ina faham pasal jenis2 kopi ni
tapi betul ke eh??

cappuchino = kopi + cream
mocha = kopi + chocolate
lattee = kopi + susu
expresso = kopi pekat

10 comments:

mRs.aJaQue said...

penah terorder coffee kt starbuck..rupanyer coffe yg xpkai gula..pahit tahap dewa..jahanam 13hengget..balik bancuh kt umah balik..dapat seteko..hahaha...

fisa othman said...

suka minum kopi p tak amik tau pasal hal kopi...hehehe...

Adlina Husaini said...

mrs ajaque >> keh keh keh..ina pun penah jadi cenggitu jugak

Adlina Husaini said...

fisa >> have u try nescafe white coffee? ok la jugak rasa dia :) elok utk cerahkan mata yg layu kat opis

Ena said...

Ho3x.. sy pun hanya tahu minum & rase sedap ajer.. hampeh kan!!

Adlina Husaini said...

ena selalu minum apa? kat mana?

QuEeN Of 2 Heroes said...

sy x minum kopi....dengan itu jenis2 kopi lg le x kenal... :p

Miss Wanie said...

starbuck bukankan disenaraikan antara kopitiam yg x dapat pengesahan halal dari pihak jakim?

ada yg mengatakan logo halal yg dipamerkan hanya sekadar mengaburi mata customer yg muslim

and kat malaysia jugak, just few of kopitiam je yg dpt pengesahan halal


sila refer website jakim untuk keterangan lanjut.



p/s: katanya, my fav OLD TOWN pun x dpt jugak..
haihhh... dah la aku ska p melantak kat situ..

Adlina Husaini said...

loorr tak best arr kalu old town tak dpt..

Miss Wanie said...

Tu la.. Most favret among others..

instagram adlinahomemadescrub


up