high speed broadband

ina bukan dibayar untuk cerita ni k hihi
korang perasan tak bebaru ni tm lancarkan produk terbaru depa call UniFi (high speed broadband)
yang ina faham kalau langgan servis ni, boleh access internet with premium experience..kiranya cepat la kot kalau nak browse and download
sekarang ni kat umah, ina langgan streamyx 1mbps RM119 per month
yang ni pun ina rasa macam dah cukup laju dah
bagi ina, nak langgan servis2 macam ni kena kaji dulu keperluan kita
kalau sekadar normal browsing atau online business, package macam ina da memadai

berbalik pasal UniFi ni, kalau nak pasang di rumah rate dia 5Mbps (RM149), 10Mbps (RM199) dan 20Mbps (RM249).
pastu free add on 22 free linear TV channels
tapi yang tu ina tak berapa fhm sgt camner
mungkin cara nak tengok dia mcm tgk tv biasa cuma kali ni tgk tv kat lappy
mungkin sama modus kalau kita beli tv card
coverage dia currently meliputi area selangor and neighbourhood
lepas ni akan ke putrajaya dan cyberjaya
mungkin boleh reconsider untuk upgrade..
pape pun pikir dulu nak start online business apa
pastu baru boleh decide nak yg 5mbps ke or 20 mbps
wahh sgt hoverrrr hihi

8 comments:

aiDieNa said...

Wahh.. laju tu connection.. heheh.. betul beli ikut kegunaan.. kalau takat nak browsing.. yg RM60/month tu pon dah ok.. hehehe

Ena said...

cam ena juge la.. gune streamyx Rm 119 per month.. tu la dah puas ati dahhh.. hehehe

Lady of Leisure said...

wah sangat laju speed dia kan.. agaknya tak sempat nak click page tu dah terbukak hehe..
ada award n tag for u menanti di blog lady..
:)

fisa othman said...

amboi ina...dah macam wat marketing utk telekom la plak...hehehehe....

Adlina Husaini said...

ina > area umah saya tak berapa ok..broadband memang hancusss..sebab tu ambik yg RM119..kalau ikut hati nak ambik yg RM58 je dah lebih dari cukup sebab bukan buat apa sgt

Adlina Husaini said...

ena, a'ah laju la jugak cuma ina cuma netbook..so loading lembab sket compare notebook hubby

Adlina Husaini said...

lady>> a'ah, sure tak sempat kelip mata terus page dah load wakakaka.tq ek bg keja sekolah, nnt ina buat..hayoo tak tahan tgk ary & moly, tembam kalah garfield.
kalau dua-dua terkam awak, sure boleh terlentang tuh

Adlina Husaini said...

fisa > ina rasa mcm nak tepon tm la..nak habaq ina wat review pasal depa..kot2 dpt free bulan neh kehkehkeh

instagram adlinahomemadescrub


up