suncreen vs sunblock vs SPF

gegirl semua tahu apa beza suncreen dengan sunblock?

tahu tak kalau pakai SPF30++, coverage from sun rays and radiation berapa percent?

nak pakai SPF berapa?

bila perlu guna suncreen dan bila pulak nak sapu sunblock?

so, jawapannya
.
.
.
.
.

klik
MANJADIRI yer =D

3 comments:

Lady of Leisure said...

thanks for sharing... bagus nya i dok baca your other blog tadi n dah follow pun hehe.. no wonder yr skin sangat cantik..
:)

Ena said...

owyh..camtu rupernyer.. memg x tahu pun sblm nie.. yg dok pakai selalu memg sunblock jer.. x tau pun pasal suncreen.. Maknenye kene pakai suncreen la kan utk penggunaan harian p keje.. ho3x.. sangat bagus la n3 nie..
patutla kulitnya ina cantek & berseri2 tanpa cacat cela.. ^_^

Adlina Husaini said...

alahai cheq malu la dok puji bagai hihi..skin ina biasa2 saja..still ada bad-skin-day especially bila tension kerja, malas cuci make up terus titun etc..

tapi dah ina ada knowledge and passion for beauty, so ina share dgn gegirl yang sudi baca blog ina ni..

anyway, tq to lady and ena coz follow manjadiri =D very much appreciated

instagram adlinahomemadescrub


up