aisy cedera di rumah terbuka..

sory yer sayang
mommy tak sempat nak catch
awak lari laju sangat

sian awak..
dah bercalar balar
dahi benjol
luka pulak tu
kat mata ngan idung pun cedera

sory yer tok ma ngan tok bah
cucu kesayangan kalian berdua cedera
aktif
laju dia berlari
kemudian jatuh tersembam
atas batu-batu tar jalan pulak tu





sure pedih kan sayang
jatuh masa hadiri rumah terbuka hari raya kawan mommy
nasib baik tua nrumah cepat-cepat sapukan ubat kat luka tu
so cepat kering dan darah berhenti
kalau tidak, panik juga mommy tengok darah pada luka awak

balik rumah daddy sapukan balm khusus untuk lebam dan benjol kat dahi tu
lebihan ubat masa awak bersunat dulu
alhamdulillah surut pun lebam dan benjol tersebut

nanti dah baik lukanya
mommy sapukan ubat anti parut yer
semoga tak tinggal parut kat muka awak

7 comments:

mummy-aulia' said...

ciannya aisy..
xpe weh..anak laki kena lasak ckit..xleh manja2 sgt..hihiii..bila dia tau sakit, insyaAllah dia x buat dah (unless dia mmg suka sakit la..)
btw, aku pnh baca yg budak2 ni Allah jadikan dia lbh tahan sakit drpd kita. sbb time ni dia byk blajar new things.kalo xtahan sakit, jatuh sekali trs x mau blaja bdiri dah..kan kan?

Adlina Husaini said...

owh betui3..

patut la dia meraung @ high pitch tak hingat punya tapi sat saja

owh tidak boleh lasak sgt, nanti muka calar balar tak leh jadi model kihkihkih

sekejap je pastu lari balik..hadeh..haku yg bertumit tinggi ni pulak ke hulu ke hilir kat umah org..

*daddy dia turn makan..awal2 sampai haku dah telan dulu hihi

umie said...

alahai..ciannya dia..memang aktif la aisy ni...

smms said...

my god .. sian aisy ... tapi aisy kan hero ..get well soon dear

Nur Hawa Mohd Zin said...

sakitnye kak....awe pernh jatuh tersembam kat jalan tar...dulu tar tajam-tajam tak macam skunk....sampai skunk awe ada parut pada bibir,gusi dan dagu...sebab kena jahit...heheh

Lady of Leisure said...

kesiannya aisy.. takpe aisy hero..

NuZuL said...

hu3..aku ada dat time, nangis punyelah kuat, 1st time aku dgq die nangeh kuat mcm tu, tp.... sat ja. hik3

instagram adlinahomemadescrub


up