steamboat ala seoul garden


last day masa balik beraya di kampung hari tu, ina dan suami belanja jitra's family steamboat aka seoul garden tu..ala, ada steamboat dan teppanyaki


mulakan dengan 3 jenis sosnya buat cicah
ada sos thai, sos yong tau fu dan sos padang besaq mari (pergh ni memang terbaekkk,dah nak habeh ni,tak tau laa mana mau cari)


satu tempat grill yang my mom beli kat Satun, Thailand. Satu lagi tu steambot and grill pan biasa


yang ni antara daging dan ayam yang dah diperap siangnya
ada daging blackpepper, ayam perap resepi turun temurun mama, ayam perap madu, daging perap mayonis dan ayam perap serai


yang ni untuk makan last sekali lepas semua bahan-bahan dah dicelup, baru rasa manis supnya
ada mee bayam, mee maggi biasa, pak choy dan telur


yang ni bahan-bahan untuk wat celup-celup dalam sup steamboat tu dan dibakar kat grill pan
ada tofu, udang, ketam dan cikuwa


wan ngan tok tersayang ^_^


usah ditambah bara yang tersimpan hehe


acara masak memasak






mana aisy?????
ada tapi dia behave sangat malam tu tak kalut nak kacau mommy masak
nak tau dia wat apa?



konon-konon bawa motor la tu
siap bersembur air liur
bunyi macam-macam dah keluar, tak bagi pegang langsung

tengok bontot tu, tak sampai pun kat sit moto 
dia main parking je montot tonggek dia tu


11 comments:

cik zita said...

wah sedapnya..

Adlina Husaini said...

hi cik zita ^_^

ana said...

menariknyer sreamboat tu...rasa nak makan la pulak :P

Fieza79 said...

sedap la steamboat...! meriah kan ramai2 wat acara mkn2 mcm tu...

Adlina Husaini said...

hehe..sory ana ye,wat awak terliur pulak..

Adlina Husaini said...

fieza, a'ah best..kos tak tinggi tapi evryone makan dgn kenyang n happening

Ena said...

sedapnya..

nak jugak nak jugak.. adeihhh!!

mummy-aulia' said...

kitorangnye acara tahunan masa raya is BBQ.hihii..buleh gak pasni try wat steambot.tp....mana mau cari sos tu??

Adlina Husaini said...

ena, ina tgh cari steamboat pan tu kat sini tapi tak jumpa daa

Adlina Husaini said...

sos mana satu su eh??

nazmiliana said...

saya nak tau.. kt mn ye beli set panggang cm seoul garden tu?? yg skali dgn steambot tu..

instagram adlinahomemadescrub


up