desa water park

on sat lepas kami sekeluarga pergi desa water park..sekolah huby buat family day..quite happening even though tak ramai yg join..

tak sempat ambil gambar aisy main air sebab mummy ngan daddy pun excited main air juga..ni kali kedua aisy mandi kat swimming pool

hari ni mummy rasa cam nak demam je..tak tau la pasepa..aisy semalam selsema tapi dah bagi minum ubat and letak vick so dah kering hidung dia

ada gak mak2 yg bertanya ina, tak takut baby sun burn ke? hihi..ina dah pakaikan dia losyen sblm berjemur satu badan ngan muka..pegi watson semata2 nak beli losyen tu, terbang 30 hengget..lepas je berjemur cepat2 mummy sapukan dia aloe vera gel..alhamdulillah, kulit dia merah2 tapi tak burn teruk dan yg penting tak mengelupas..
ina pun buat hal yg sama jugak..isau oooo kulit mengelupas sebab burn, pedih and sangat tak cantik bila pakai foundation stick terbaekk ku itu..

best la jugak, tapi sapa penah p sunway lagoon sure lagi best sebest harganye..yg ni tiket Rm20 je kot for adult tapi kami pegi tak bayar pun, disponsor 100%..
wave dia best,kuat and besar..tapi ramai org so agak sesak lee kat situ..

tq to aunty farah sebab join and tlg jaga aisy..sempat la mummy and daddy beromantic berdua ceeeewahhhh hihihi..dah ada anak ni, kalu p bertiga je tak best..kena p ramai2 so byk tgn nak tlg jaga anak sementara ibu and bapaknya bersuka ria berdua duaan kehkehkeh

10 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

betul3...utk perenggan yg last..hahaha... :P

NuZuL said...

ooo..patut kazen2 aku suke ajk aku join family outing depa, baru ku fhm depa mntak tlg aku jg anak2 depa..mogok pas nih..!!!

Adlina Husaini said...

queen: hihi..nanti anak ramai kena ada maid senang sket

Adlina Husaini said...

nuzul: alamak, pecah lobang la pulak..marah leee kazen2 hang kalu baca posting aku nih..

Lady of Leisure said...

wah syoknya pi mandi manda... sunburn belakang kira kan janji happy.. tapi kan lady seumur hidup tak penah pi water park.. banyak eh permainan kat sana.. mesti meriah kan..
pssst fondesen apa yg terbaek tu... heh

Nida said...

Salam..

Nida pernah ke Sunway, tapi frust sebab masa tu baby meragam, so takleh ler nak berendam lama2. Masa pergi ke Ayer Keroh Waterworld pulak si kecil demam... tapi bila pergi ke Wet World Batu Pahat baru puas main biarpun tiketnya murah... agak2nya kena tiket murah baru puas main kot..hehe

Adlina Husaini said...

lady, sementara takde baby kecik better u enjoy puas2 theme park..especially water theme park hihi..ni hah citer pasal fondesen tu http://familysempoi.blogspot.com/2010/01/my-best-foundation-stick-ever.html
alhamdulillah..yg membeli byk puas hati ngan result fondesen tu

Adlina Husaini said...

Nida, ada betul juga tu hihi..ke tempat mahal ke murah ke kalu baby start tunjuk perasan, ntah ke mana ler mood nak bersuka ria tu..datang mood nak balik cepat2 jer kan

fisa othman said...

uwaaaa tak pernah pegi lagi...
dok dgr orang bercerita jer pasal desa water park nie...

Adlina Husaini said...

fisa, i suggest u pegi bawa anak pegi main air kat situ..agak bersih airnya dan tak der sgt rasa klorin dlm air tu..outside food not allow tp ina goreng nugget, wat sandwish then letak dlm plastik. pastu plastik tu letak dlm beg2 baju so depa tak perasan la sgt hihih..nak membeli kat dlm tu,haruss leee mahal..tp yg pasti tiketnya murah je..boleh nak belanja ina sekali hehehe

instagram adlinahomemadescrub


up