Bercuti di KPJ Kajang

Lama la tak update..sebenarnya aisy demam panas jumaat lepas..aisy, mummy flash back balik macam mana aisy demam tu..

29.01.2010 : mummy fetch di rumah kak jiji, kakak mention aisy panas sangat, then jiran kita, doktor dekat hospital putrajaya tu datang melawat dan bermurah hati bagi ubat

30.01.2010 : pukul 3 pagi mummy bawa pegi an-nur sebab mummy check suhu aisy 38 deg dah..mummy sentap juga dengan doktor yang bertugas waktu tu, tak friendly langsung..letak ubat dekat bontot and alhamdulillah badan kebah.pukul 4 petang mummy letak ubat bontot lagi sekali sebab panas balik..

31.01.2010 : pukul 4 pagi mummy dgn daddy rushed pegi KPJ Kajang sebab dekat ngan umah kita..aisy panas sgt2, mummy tgk temp dah 39 deg..doktor admit kan aisy pagi tu jugak sebab dah tinggi sangat..sepatutnya semalam lagi dah admit sebab tinggi..sebab tu la mummy sgt sentap ngan doc bertugas kat an-nur, nasib baik aisy tak kejang or sawan..alhamdulillah..

01.02.2010 - 02.02.2010 : alhamdulillah..terima kasih kat paed yg treated aisy..petang 2hb dah boleh discharge..

03.02.2010 : mummy perasan byk bintik2 mcm ruam..pegi balik jumpa doc tu..dia kata rubella..tapi jgn isau..sapu jer lotion yg dia bagi..

alhamdulillah..dah sihat anak mummy skang ni..tapi merasa la mummy ngan daddy cuti bergilir-gilir jaga aisy..nasib baik bos mummy ok, bos daddy mummy tak nak komen pape..kot2 nanti ada yang terasa pulak hihi


hah dah macam robocop anak mummy ni.. mummy keep on sponging aisy sampai menggigil..mungkin sebab tu walau tinggi suhu badan aisy tapi alhamdulillah takde apa2 yg berlaku..aisy tetap maintain senyum and humming mcm biasa..sponging semua sendi to prevent from epilepsy

sian sayang mummy ni..

sayang dah sihat tapi still kena tahan sebab suhu aisy naik turun..

kawan aisy datang melawat..tq to aunty jijah and hubby :) semangat betul kawan aisy ni..baru 6 bulan..sedappp sgt peluk dia

aisy dah sihat cuma semalam kena flu sket..erm..kat opis byk kawan2 mummy bg tips..ada yg letak kunyit kat hidung, ada yg basuh kepala ngan air kelapa..semua mummy akan buat selain makan ubat..petua org lama kadang2 menjadi juga



















4 comments:

honeysour's blog said...

patutla aku macam knal je baby yg lagi sorang tu...
akmal rupanya...
anak puan siti K...pegawai kat opis ku..hehe

umie said...

alahai..kesiannya...patut dah lama x hapdet blog..so now aisy dah dah sembuh yer..alhamdulillah...syukur la..now..lepas ni boleh la senyum2 lagi yer aisy yer...lama dah x jumpa dia..hehhee..so hope aisy get well soon k...

Adlina Husaini said...

tembam and semangat betul anak dia kan yana..aku kenal dia dari zaman sekolah menengah lagi..sama tempat tuisyen sampai la kat u..tak sangka la nak keja pun tempat sama juga :D

Adlina Husaini said...

tu la umie..masa sakit hari tu kesian sgt tgk dia..skang ni ada juga batuk2..kalu ada petua kongsi la, boleh diamalkan..

instagram adlinahomemadescrub


up