breast kena jaga oii

sekarang ni bincang secara terbuka pasal payudaya bukan lagi satu yg taboo kan..so kali ni nak sembang pasal breast kita, anugerah yang cantik dariNya untuk kita,kaum wanita..tapi bila kena cancer, breast yang sexy tu jadi pembunuh utama kita pulak

teringat kat mak mertua..apa khabar ek? hari tu ada ketulan kat dalam breast dia..lepas sedut cell dlm tu and diagnose katanya ketumbuhan bukan cancer..

tok cik kat kampung pula sekarang ni ada kat hospital penang, tengah kimoterapi, apa lagi..breast cancer yg dah sampai tahap 4..


so, cari punya cari..jumpa website ni yang cerita pasal 11 kebaikan minum jus buah delima.

Fights Breast Cancer

Studies in Israel show that pomegranate juice destroys breast cancer cells while leaving healthy cells alone. It may also prevent breast cancer cells from forming.

Lung Cancer Prevention

Studies in mice show that pomegranate juice may inhibit the development of lung cancer.

Slows Prostate Cancer

It slowed the growth of prostate cancer in mice.

rendahkan tahap kolestrol dan lagi 9 faedah klik sini

tak sangka banyak manfaat dari buah delima ni, dalam manjadiri ada juga dikongsi faedah buah delima yang diambil daripada laman web rasmi Hosp Sultan Abdul Halim, Kedah. tak sia-sia rupanya amalan ina dan suami minum jus delima dua kali sehari besar manfaatnya.. asalnya hanya sekadar suka-suka sebab rasanya sedap sangat dan boleh cantikkan kulit secara natural..namun baik untuk cegah cancer orang perempuan dan orang lelaki.. nanti aisy dah besar seket nak bagi dia minum juga jus ni, satu sudu teh untuk dia dah memadai rasanya..yg tu nanti ina kena check ngan paed dulu..

p/s: sila ke manjadiri untuk check harga jus ni ye..

13 comments:

Miss Wanie said...

erm.. sedap neh
nnt serve la ek bila aku p umah
hehehehhehe~~

Ena said...

Maner nak dpt jus tu ekk?

Adlina Husaini said...

kalau nak, boleh jer ina belikan dan pos..

Adlina Husaini said...

kos pos tak salah RM5.00 kot, tapi tak konfirm..ina kena double check kalau2 lagi murah.jus giffarine ni harga dia RM71.30 tapi sapa jadi vip manjadiri boleh dapat harga RM53.48. check kat http://manjadiri2010.blogspot.com untuk maklumat lanjut.

Adlina Husaini said...

sapa duduk area putrajaya ni or berjiran ngan area sini boleh jer pass by hand..boleh jumpa sekali :) like ina jumpa umie masa bagi foundation stick hari tu

umie said...

hehhehe...yer betul..ina anto je...hehhehe..lama dah x jumpa...raya cina ni balik ker? umie biasa makan buah nyer je..just nyer xpernah lagi...

Lady of Leisure said...

wah buah ni dah ada jus skrg ye... boleh la try nanti.. lady suka delima ni esp kalau yg jenis merah n manis tu..

Mama_Aqish said...

yup setuju tu...harta yang tak ternilai...

Adlina Husaini said...

umie,sini mahal la kalu nak beli and jarang ada kat pasar tani tu..raya cina ni org kampung yg mai sini..nak join makan2? ina dah booked kat flaming buffet steamboat ari sabtu ni pukul 5 utk 13 org..kalu umie ngan huby nak join jom la sekali, lagi ramai lagiiiii meriah..byk tgn nak tolong dukung aisy dan mummy boleh makan dgn tenang hihi

Adlina Husaini said...

lady, kalu kat perlis murah kan..besar, merah, manis and murah jugak..haduyaiii rindunya nak balik utara..kalau nak jus tu habaq kat ina naaa, sedap tau

Adlina Husaini said...

kena jaga btui2 kan..takde ganti ni kalu jadi pape..setakat silicon tu tak de makna,nampak di luar jee cam cantik..pulak tu, sumber antibodi utama utk bayi kita kan..

azimah said...

betul3x.. tu la.. penyakit datang dlm senyap.. selalu kalo peringkat serius baru orang perasan.. huhu...

orang kata, kalo family genetik biasa ada cancer kna beware slalu la.. yang sejarah clean pn kna cek dah skarang ni.. maklumla orang zaman skarang makanannya xmacam dlu2 kan.. hehe

Adlina Husaini said...

imah, kita org pompuan..organ yg senang kena serang dok kat dalam..cth barah rahim & payudara..so bila dapat tau, dah level teruk sebab kita tak nampak perubahan2 dlm badan kita..cepat je melarat.
organ org lelaki kat 'luar' kalau nak kena pun.. so kt org pompuan kena prihatin..jgn kedekut tuk makan supplement and kawal pemakanan berbanding bila dah sakit..masa tu duit ni dah tak bermakna lagi, dok perabih kat bayar kos rawatan yg tinggi jer..

instagram adlinahomemadescrub


up