export favorites

dah lama sebenarnya face dis probs..bila balik umah, tingin nak buka balik web yg dah ina set bookmark/favorite..tapi baru teringat setting mende alah tu kat pc opis..
so mcm mana sebenarnya nak tau semua link yang kita dah set favorite tu??nak salin alamat? idak leee teman ghajin..nak hafal address link2 fav tu?? lagi leee idak nye

ghupenyeee sonang je kak cik sekalian
ina je yg tak reti hihih
dah jumpa jawapan dia..

1. Open an Internet Explorer window. Click on the "File" menu and select "Import and Export"

2.Click the "Next" button in the window that pops up. On the next screen select "Export to a file" and click "Next."

3. Select favorite

4.pilih kat file mana yg kita nak save semua link favorite tu, klik kat browse utk pilih file

5. klik export

6. siap!!

sekarang sangat seronokokoko sebab bila balik umah boleh buka balik semua link yang ina suka :D ye ye

p/s : sgt hepy sebab selama ni saya sangat tidak pandai dalam hal2 computer/internet ni..

6 comments:

umie said...

hehehe..naper umie x fhm ek ina...??? blur² ni...kalu hubby umie sblm balik rumah dia dah siap save dalam pendrive dia..itu pun xtau...nama je umie ambik course IT tp...hehhee...fhm² je la..hahhaa

fisa othman said...

klau guna google chrome camne ekk...hehehe dah lama tak guna Internet Explorer nie....

Adlina Husaini said...

fisa, try klik kat sini : http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=96816
maybe it may help u :D

Adlina Husaini said...

umie, tak fhm apa ek? tak faham favorite ke? tak faham cara nak export? ke ina yg tak faham soalan umie? hihi pening pening

Lady of Leisure said...

hehe thanks for sharing.. ni info caru untuk lady yg tak berapa pandai hal2 komputer n intenet ni ekeke..

Adlina Husaini said...

hehe..tapi jeles tau ngan lady..full time h/wife..byk masa nak jejalan kat internet ni :D

instagram adlinahomemadescrub


up