tudung petak jadi shawl

ina byk tudung bawal, tudung cotton, dan tudung-tudung petak yg lain.. sejak suka pakai shawl ni, jarang guna.rasa macam membazir pula dibiar dalam almari tu kan..so tadi search cara tudung petak jadi shawl..harapnya readers yg lain pun dapat manfaat dari entry kali ni

step 1: Cari mana-mana tudung petak yang sesuai. Kalau boleh haruslah cantik bahagian tepi supaya errr.. haa supaya nampak cantiklah kan muka anda. Okay kemudian pin tudung anda dengan kemas, sebelah panjang dan sebelah lagi pendek.

step 2 : Haaa step kedua ni susah sikit nak explain. Untuk lilit melilit HARUSLAH *okay wajib sebenarnya* ambil bahagian tengah tudung instead of bahagian tepi supaya lilitan anda boleh sampai bawah dagu untuk diselit. *aku harap kau faham nazz sebab aku dah taktau nak explain macam mana dah ni hahaha* Okay boleh tengok gambar di bawah untuk lebih pemahaman.

Haaa see i amek yang tengah kan?

INGAT!! JANGAN AMBIL YANG TEPI UNTUK LILIT SEBAB NANTI TAK SAMPAI BAWAH DAGU

step 3 : Lilit selagi terdaya.

step 4 : Selit bawah dagu. Untuk lebih kemas dan tak bergerak, pin sekali selitan tu dengan yang mula-mula pin tadi. *okay kalau tak paham abaikan haha. tapi harus pastikan kemas dan selesa.

step 5 : Jadi pastikan anda kemaskan depan belakang mengikut kreativiti anda supaya jadi lebih kurang macam ini :

8 comments:

Ena said...

Cantek & kemas la cara pakai shawl tu.. nak try la nanti.. :)

Adlina Husaini said...

nanti dah pakai bgtau la kat ina ek..post entry pasal tu :)

Miss Wanie said...

huh
smpi bila2 pun aku x kan reti pakai shawl
pasal......











AKU MEMANG TAK RETIIIIIII...!!
sama macam mekap.. haha!

umie said...

ina..lawa gak wat gitu ek..hehhehe

Adlina Husaini said...

umie, meh la kita try then nanti wat post pic kita make over gaya tudung kita :)

Adlina Husaini said...

eh cik kak nih, aku kan dah bagi anak tudung tu..kan senang je bila pakai shawl, tak kemik..make up tu nanti aku ajaq..

Miss Wanie said...

anak tudung tu dah kasi mama laa
mama mcm best je pakai

*rugi la sape x de anak tudung tu, better own it! hehehe

mekap.. herm, eyeliner pon x lepas..
tp pe pun, thumbs up to Giffarine products.

even mahal yang boleh membuatkan aku cakap nak makan megi pun kena fikir 4 5 kali,
effect kat skin memang vassss lah!
nak stay ngn Giffarine la pasni
dah keja, nak pakai set yang glamorous tu pulak

that hydrating cream mmg best!!!
suit for combination+sensitive skin like me!

thx along for introducing Giffarine to me! ^^
muahhh!!!!

Adlina Husaini said...

wah wah wah..adik aku nih memang meletop..hydrating cream yg rege 70++ tu pun dibelinya..igt ek, pakai 5 dot je, pipi, dagu,hidung and dahi..sapu sket kat leher..juz enough...letak byk2 pun membazir sebab kulit kita bukan boleh absorb semua tu..dia ambik nutrien dari cream tu je..

dun wory, akan aku turunkan ilmu make up aku kat hang orait!

instagram adlinahomemadescrub


up