picasa web album

tadi check status album dalam picasa web album
every time kit upload gambar dalam blog, automatik akan appear dalam picasa
so bila tengok pada storage dan 62% penggunaannya

ina ada 3 blog, familysempoi, manjadiri home beauty salun dan hijabparlour
sebab tu storage ina almost full

buat masa ni ina dah delete banyak picas dalam tu
kebanyakkannya gambar2 yg tak berkaitan ngan aisy
so lepas ni kalau buka entry2 lama ina n entry tersebut takde gambar
jgn terkezut lak ye..memang dah delete picas2 tu..

tengah cari solution nak tambah storage
katanya add another author
lepas ni nak try and let see the result

13 comments:

NuZuL said...

amende ni, sumpah aku xtau...he3. maklum le buta IT n buta huruff

Qaseh said...

betul tu nuzul..xfaham sgt la..

Adlina Husaini said...

haha nanti aku cite kat opis eh nuzul

Adlina Husaini said...

qaseh, maybe ayat ina tunggang terbalik kut..nanti ina betulkan balik hehe

karipapsayur said...

x penah pulak guna picasa. mcm leceh aje nengok nye

tukang karut said...

klu delete n3 lame2,cmner ank2 ko nnt nk baca?

Ayuraza said...

haha..
kiter pn xtau lansung..org wat blog kiter wat blog..tp ilmu xda..hehe
thanks share..kt mne nk jenguk mendalah ni oi..

Ayuraza said...

haha..
kiter pn xtau lansung..org wat blog kiter wat blog..tp ilmu xda..hehe
thanks share..kt mne nk jenguk mendalah ni oi..

ana said...

picasa tu apa? first time dgr...tapi tau blog akan smpi limit nnti, xleh upload gmbr. dh stndby blog 2nd...huhuhu

Adlina Husaini said...

karipapsayur, kalau kau bukak web picasa ni memang akan ada akaun ko sebab kalau tak silap aku, bila kita ada blog, automatik semua gambar dalam blog akan upload masuk dalm album tu

Adlina Husaini said...

tukang karut, aku bukan delete entry, aku delete gambar2 je..yg tak related ngan dia laa..anyway thanks bagi reminder kt aku ^_^

Adlina Husaini said...

ayuraza, bila dah terjebak dalam blogging ni secara tak langsung kita kena tau juga sikit2..

tu tak kira edit html lagi..dulu study coding tu cam budak it la pulak
tapi sejak ada template designer mudah skit keja godek2 ubah layout blog

Adlina Husaini said...

ana, limit blog kita tu berdasarkan storage box dalam picasa album tu..kalau situ penuh dia akan suruh kita update storage tapi kena bayar kat google

so kalau nak free create akaun google baru dan invite akaun baru tu as team author blog kita ni so kita ada tambahan storage ^_^

faham tak?? nanti ina buat entry pasal tambahan author tu eh..

instagram adlinahomemadescrub


up