world most photos ever


macam pernah tengok je gambar ni..
yang ni kan ke ada dalam default wallpaper untuk windows XP??
ina ingatkan gambar ni rekaan pelukis saja
tapi rupanya ia gambar betul

lokasi: Napa County, California, east of Sonoma Valley. 
photographer: Charles O’Rear, a resident of St. Helena in Napa County



gambar ni dapat #1 sebenarnya
pic seorang girl berumur 12 tahun dari Afganistan
serius cantik mata dia, takyah bazir nak beli contact lense kaler2 hee~


ishh seriau sungguh tengok gambar ni
gambar Agim Shala berumur 2 tahun, seorang pelarian Kosovar 
tangan yang menyambut dia tu ialah tangan grandparents dia di kem pelarian Kukes, Albania.
bayangkan kalau kena pagar berduri tu, adehhh


kesian sungguh gambar budak kecil tu,
gambar ni diambil di Sudan
dia tengah merangkak nak p ke tempat UN sediakan makanan yang lagi 1km jauhnya
nampak burung kat belakang tu? tengah tunggu je budak kecil tu mati sebab nak makan 

sapa pun tak tau kesudahan budak tu macam mana, sebab lepas photoghrapher tu, Si Kevin Carter snap, dia terus blah
tapi lepas 3 bulan gambar tu diambil, si kevin tu bunuh diri sebab depressed
adakah kerana disumpah oleh budak tu sebab tak tolong dia?? hehehe

***

ada lagi 6 gambar sebenarnya
tapi 4 nih je yang menarik perhatian ina
actually ada 1 lagi tapi macam tak berani je nak post kat sini
kalau korang nak tengok lagi, klik link ni: wickedreport






perut berangin dua tiga hari ni..
pakai girdle cam ok sikit
tapi nak pee punyalah seksa sebab susah nak buka
hadehh

5 comments:

Ena said...

last picture tu memg meruntun jiwa betul!..

ayah,ummi, farish said...

kadang2 gmbr nie mmg ader yg menyentuh perasaan

Adlina Husaini said...

shian kan dia ena..huhu..

Adlina Husaini said...

betui tu mak farish..sekeping gambar merungkai cerita

ninijuju said...

sedih btul tgk gmbr last tu..alhamdulillah kat malaysia nie walau miskin cmna pun takde la jadi cam gmbr last tu..insaf btul la..

instagram adlinahomemadescrub


up