beza blog lelaki dan perempuan


terfikir sejenak..kebanyakan blog berunsur kekeluargaan dipunyai wanita
adakah hanya perempuan yang rajin mengabadikan cerita keluarga dalam blog?
hanya perempuan aka ibu yang beriya-iya capturing progress anak-anak di dalam blog?
atau kerana ianya wanita, yang suka bercerita hal peribadi kepada umum??

atau adakah kerana lelaki aka suami aka ayah selesa memendamkannya di dalam kepala sahaja
atau merasakan aktiviti blogging ini membuang masa?
atau mereka rajin mencatat segala peristiwa istimewa di dalam diari??

membuat kesimpulan mengambil kira hasil bacaan dan pendapat peribadiku
wanita dilahirkan ringan mulutnya, suka bercerita
meluahkan rasa hati tatkala suka dan duka
dengan cara itu, wanita lebih gembira dan selesa
menjalani hari-hari dengan sempurna

dan lelaki bersifat lebih pendiam dan sukar meluahkan rasa hati 
apatah lagi perkara yang mungkin menggugat keegoannya
maka tentu sekali rate pesakit jantung dimonopoli oleh lelaki
erm balik nanti harus ku tanya pendapat suami ^_^

14 comments:

Ena said...

lelaki tak suka cerita benda yg remeh temeh kan!.. kalo citer pasal bisnes ke, sport ke or benda2 yg dorang suka.. baru dorang bercerita..

mcm asben ena dier tak suka sangat menaip & sbb lebih suka senang face to face..

*diera* said...

sama gak mcm my husband.. dulu dia ader gak buat blog.. pastu tulis dalam dua tiga hari cerita pasal muzik pastu dia boring.. sbb dia kata menulis tu leceh.. hehehhe
pastu marah sy ni merapu je.. dalam blog.. huhuh lama2 dia da tak tulis blog tapi suka curi2 baca blog sy..hehehhe

mrs.ecam said...

ermmm aku stuju ngan stetmen ko...pompuan ni ske membebel sbb kdng2 nk luahkn perasaaan jek...laki ske pendem sbb die anggap bnde tu remeh temeh plus ego la...hihihihi...dieorg x ske cite hal2 kluarge kt umum lah....cam kt2 ni klu dh de ank lg la...jmpe geng jek cite psl ank...perkembangan ank...ntah....dh sjak azali kot cenggitu...hahahahhaha

Adlina Husaini said...

hehe tu la ena, depa ni memang tak suka menaip rasanya

Adlina Husaini said...

hehe at least dia baca..boleh la buat luahan perasaan dlm blog kut2 dia faham hehe

Adlina Husaini said...

mrs ecam, weh lega leh cerita apa masalah kat kengkawan..at least tak de la makan hati sgt..lepas cerita selesai..

Lady of Leisure said...

husband lady slalu pesan kalau tulis blog jangan marah2, tulis yang happy2... hehe

white rose said...

btul la kak...
lelaki ni suke menyimpan cerita...
xsuke nak cerita kat sape2 pun...

tapi ade jugak lelaki yg bnyk ckp...
bnyk ckp smpai mengalahkan perempuan...

hahahaha...

Nia said...

hihi..lagi satu, lelaki lebih prone kena penyakit jantung sbb dia tak dibantu oleh hormon, sebagaimana perempuan.

tapi betul, perempuan lebih senang meluahkan perasaan.

tukang karut said...

seksi tol benda itam dlm gmbaq tuh!

Adlina Husaini said...

bagus pesanan huby lady ^_^

Adlina Husaini said...

white rose,memang ada lelaki cenggitu..kesian partner dia hehe

Adlina Husaini said...

nia, kesian kat lelaki kan

Adlina Husaini said...

haha,wey tukang karut, hat tu lak yg hang tgk no!

instagram adlinahomemadescrub


up