tulisan aku lebih tajam dari maki hamunmu


hari ni di opis masih lagi berkisar tentang kes amukan warga asing kat imigresen tu
mesyuarat bos beso mengarahkan ina draft paper untuk menteri
ceritakan apa yang berlaku

meeting dgn imigresen dah set
tunggu nak bukak balik fail
siapkan paper seditil-ditilnya perangai makhluk yang tak tahu nak menghormati kedaulatan negara kita

nak duduk malaysia
tapi wish to against malaysian's law, rules and regulations
silap banyak la weyhhh
aku takkan sesekali berkompromi dengan orang sebegini

adat budaya kita tak mengajar kita menjerit-jerit maki hamun di khalayak ramai
kita biarkan je dia menyumpah seranah kita
menuduh kita murtad dan sebagainya
tapi dia lupa, 
pena lebih tajam dari kata-kata

2 comments:

AIN NAZRI said...

sila make sure taraf kelayakan dia tuk jd pas residen tu di batalkan.. g hempok dia balik negara dia.. sgt kurang hajau tu makhluk

Adlina Husaini said...

ala babe, aku budak kecik je..wat ape pun ikut arahan n aku pun tertanya-tanya juga apa kesudahannya nanti..but im putting hope as well as urs ^_^

instagram adlinahomemadescrub


up