flash card??

mummy2 kat sini ada guna flash card tak? kalu ada tolong la komen sama na..

my rumet kt opis ni cakap doctor cucu dia advise beli flash card and tunjuk kat baby selalu..katanya dgn flash card ni boleh ajar anak fokus
tapi ada method utk guna flash card ni..dr pembacaan, cara tunjuk flash card tu tunjuk laju2..
tak semestinya tunjuk laju2 je, boleh wat sorting, puzzle,matching etc ikut le mummy punya kreatif..


ada mcm2 jenis flash card, word, pic,word+pic,color etc..ni link utk flashcardsletter.php free download flash card
selain tu adikbijak.com ada flash card juga..

mummy sendiri tak beli lagi, dok banyak kali dah ambik letak flash card ni kat MPH tp tak pasti nak beli yg mana..cuba klik link ni geniusbabyonboard. ada artikel yg share ttg flash card mcm mana yg sesuai tuk anak kita..mummy sendiri ambil panduan dari blog tu.byk lagi panduan pasal early education dlm blog tu
p/s: mummy tingat masa form 3 dlu..create sendiri flash card tuk sub sejarah sbb punya la susah nak igt tarikh,alhamdulillah..berkat dgr advise cikgu dpt juga a sub tu hihihi..



2 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

saya x pernah cuba lg flash card utk darwish...nampak cam menarik...setakat ni saya ada belikan buku yg ada gambar warna terang2 yg utk baby la...then bercerita ngan cerita sy reka sendiri :p

sy ada juga belikan cd baby einstein ni utk darwish..darwish suka dengan bunyi2... ^_^
bole gak kalo akak nak cuba utk aisy...

ni linknya...
http://www.babyeinstein.com/en/products/product_explorer/

adlinahusaini said...

tq deq..nnt boleh akak check :D

instagram adlinahomemadescrub


up