perut boroi caner ek?

hehe..mummy dpt tips ni dari emel la aisy..boleh suh daddy apply trick nak kempiskan pewut :D

Cara Mengecilkan Perut Nan Memboroi ala Nihon TV
(“Ito-ke no Shokutaku”, disiarkan Selasa, 18 Juli 2006, http://www.ntv.co.jp/ito-ke/)

Siapkan straw.


Potong 5 cm.


Ratakan salah satu hujung straw.


Tutup separuh lubang straw dengan selophan tape.


Tarik nafas dalam-dalam, lalu tiup straw dengan kuat selama 5 saat.


Lakukan selama 3 minit sehari.


Yang pentingnya di sini, meniup nafas kuat-kuat selama 5 detik.


Beberapa orang yang melakukannya selama 2 minggu hasilnya berbeza-beza, tetapi semuanya berhasil mengecilkan perut.


Menurut pakar, saat kita bernafas, otot perut lebih digunakan ketika mengeluarkan nafas daripada menarik nafas.

Tak percaya!? Cubalah!
Dengan menggunakan straw yang ditutup separuh, kesan penggunaan otot perut menjadi berlipat kali ganda.

"Best Exhibition and Convention Centre in Asia" by TravelWeekly ( Asia ) Industry Awards 2007 and 2008

5 comments:

Miss Wanie said...

hahaha
bukan sen je kena
ang pun sama
muahahahahahahahhaa

adlinahusaini said...

ceh sangat kureng punya adeq

Lady of Leisure said...

wow boleh try ni.. lady pun cam nak kene kempiskan perut lately nih.. makan banyak sangat..hihi..

Miss Wanie said...

sedaq2 la dah jadi mak budak
nnt ikut aku p aerobic naa
hahah

adlinahusaini said...

aku dah ada prepare nak aerobic kat umah preparation p DPA thn depan..sure aisy ternganga tgk aku berjoget dpn tv sebelah dia hihihi

instagram adlinahomemadescrub


up