Kenapa allah perintah solat awal waktu?

Allah ni luas rahmat dan kasih sayang dia..tapi jangan lupa, Allah jua maha membalas. Jadi sementara masih bernyawa, dengan ilmu kita dapat tahu hikmah di sebalik perintah Allah kenapa Dia suruh solat di awal waktu.

Saya dapat pengetahuan berharga ni melalui blog pakar how to. Jadi saya kongsikan apa yang telah saya baca supaya dapat memperingati diri sendiri dan orang lain jua.

  • Rahsia Subuh
Warna Subuh = Biru Muda = Frekuensi Tiroid = Metabolisme Badan
Rahsia warna biru ni berkait dengan REZEKI dan KOMUNIKASI. Siapa yang tertinggal / sengaja tinggal / lewat solat subuh, akan mengalami masalah rezeki dan masalah komunikasi. Kalau lambat solat subuh, kelenjar tiroid tak dapat menyerap tenaga alam warna biru muda  yang optimum. Bila solat subuh gajah, tenaga biru tu dah hilang pun.

  • Rahsia Zohor
Warna Zohor = Hijau (isyraq & dhuha) Kekuningan = Frekuensi Perut dan Hati = Sistem Penghadaman
Rahsia warna hijau dan kekuningan ni pula berkait dengan sistem PENGHADAMAN dan KECERIAAN kita. Siapa yang solat awal Zohor awal waktu in sya allah dapat serap tenaga alam pada waktu ini. Badan tak alami masalah perut dan personaliti kita juga lebih ceria.

  • Rahsia Asar
Waktu Asar = Oren = Frekuensi Prostat, Uterus, Ovari dan Testis (Sistem Reproduktif)
Rahsia warna oren ini berkait rapat dengan KREATIF. Tenaga alam pada waktu ini pula memberi faedah kepada organ yang berkait dengan sistem reproduktif kita. Cuba muhasabah dan usaha, kalau susah nak dapat anak tu, cuba perbaiki waktu solat terutama solat asar moga badan dapat serap tenaga alam waktu itu.
Kalau sapa kerap tertinggal solat asar, daya kretiviti pun makin hilang. Jadi tak kreatif lah..ish nauzubillah..

  • Rahsia Maghrib
Waktu Maghrib = Merah =  Menghampiri frekuensi jin dan iblis
Rahsia warna merah ini ialah karakter yang KUAT dan MENARIK. Pada waktu ni jin dan iblis amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Kalau kat luar, masuk dalam umah. Kalau dalam perjalanan elok berhenti dulu pergi solat Maghrib sebab pada waktu ini banyak interferens yang boleh MENGELIRUKAN MATA kita.

  • Rahsia Isya'
Warna Indigo = Fasa Kegelapan
Rahsia indigo ini menyimpan rahsia TENTERAM dan TENANG. Solat isya' di awal waktu bagi memenangkan jiwa yang gelisah dan parah akibat hal-hal dunia. Kemudian tidur.
Selepas tengah malah, warna berubah keputihan, pinkish dan ungu. Pada waktu ini, bangunlah berQiamulail untuk menyerahkan segala masalah dan mengadu kepadaNYa.

Beruntunglah kita dilahirkan Islam..punyai Iman..
Kita tak perlu nak susah payah ikut kelas meditasi lah, kelas aura warna bagai segala..
SOLAT DI AWAL WAKTU sudah cukup untuk kita serap semua tenaga alam tersebut. Luasnya rahmat Allah pada kita. Dia suruh kita bangun tinggalkan kerja hal dunia apabila tiba waktu untuk menghadapNya sebab dia tahu keperluan badan dan jiwa kita. Thank You Allah..

0 comments:

instagram adlinahomemadescrub


up